Aivoliitto konseptoi digitaalisen palvelunsa palvelumuotoilun avulla

Aivoliitto ja Kaiku konseptoivat viime vuonna kuntoutussovelluksen konseptin hyödyntäen sprinttimuotoista toteutusta. Webinaaritallenteesta kuulet, miten käyttäjien tarpeiden ymmärrys tuotiin osaksi verkkopalveluiden kehittämistä ja mikä oli empatian rooli digitaalisten palvelujen suunnittelussa.

Kokemuksia jakavat Aivoliiton Korvaamaton kovalevy -hankkeen viestintäsuunnittelija Liisa Koivula ja Kaiun palvelumuotoilujohtaja Elina Piskonen. Keskustelua vetää Kaiun partneri Salla Syrman.

 

Katso webinaarin kysymykset ja vastaukset tästä

 

Verkkosivun konseptointi palvelumuotoillen

Verkkosivut ovat usein organisaation viestinnän pääkanava, mutta aina ne eivät palvele käyttäjien tarpeita. Joko tarvittava tieto ei löydy sivuilta, tai siellä navigointi on haastavaa. Tällöin sivusto luo huonon asiakaskokemuksen ja pahimmillaan ajaa käyttäjän pois sivustolta.

Asiakkaiden palveleminen verkossa on vähintäänkin haastavaa myös siksi, että käyttäjien tottumukset ja odotukset sivustoilta muuttuvat nopeasti.

Palvelumuotoilu tarjoaa verkkosivustoista vastaaville henkilöille tehokkaita työkaluja sivuston kehittämiseen. Menetelmät sopivat niin nykyisen sivuston arviointiin ja parantamiseen kuin kokonaan uuden sivuston konseptointiin tavalla, joka huomioi kohderyhmän tarpeet ja pystyy osallistamaan sivuston käyttäjiä kehitysprojektiin. Voit myös parantaa vain tiettyä osaa sivustosta, esimerkiksi tietylle kohderyhmälle suunnattua sisältöä.

Ota yhteyttä palvelumuotoilijoihimme