Vattenfall palkitsi näyttelijä Jenni Kokanderin energiansäästöstä – mutta miksi energiayhtiö neuvoo säästämään energiaa?

09.05.2016

Anni Pakonen

Vattenfall järjestää vuosittain Vuoden Energiaperhe -kilpailun, jossa kolme julkkista haastetaan tarkkailemaan ja tehostamaan kotinsa energiankulutusta vuoden ajaksi. Tänä vuonna kisavoiton nappasi näyttelijä Jenni Kokander perheineen, etenkin Jennin kekseliäisyyden ansiosta.

Kilpailusta kuullessaan moni saattaa ihmetellä, miksi energiayhtiö haastaa ja neuvoo säästämään sähköä. Logiikka on kuitenkin ihan sama kuin esimerkiksi autohuolloissa. Sähkön järkevä käyttö on myös Vattenfallin etu: asiakkaat ovat tyytyväisempiä ja saavat paremman hinta-laatusuhteen. Puhumattakaan positiivisista ympäristövaikutuksista. Vuoden Energiaperhe -kilpailulla yhtiö pystyy myös tuomaan käytännön vinkkejä suuren yleisön tietouteen kivalla tavalla.

Mitä Kokandereilta voi oppia?

”Kisan tuomaristolle oli tärkeää, että kilpailun avulla nousee esiin se, että energiansäästö on tärkeää muissakin kuin sähkölämmitteisissä kodeissa. Jenni osoitti kekseliäisyyttä kaukolämmitteisen kodin energiansäästössä, ja näytti, miten energiaa voi säästää mukavuudesta tinkimättä”, kertoi Vattenfallin energia-asiantuntija Malkus Lindroos voittajaa kruunatessaan.

Kokanderin nelihenkinen perhe asuu Helsingin Tapanilassa 100 neliömetrin rivitaloasunnossa, jonka sähkönkulutus oli ennen kisaa naapureita korkeammalla.

”Kisasta tuli koko perheen hauska peli. Halusimme, että kaikilla on kivaa, ettei tarvitse alkaa syömään vain raakaruokaa pimeässä. Nyt 3-vuotias poikanikin osaa hienosti räpsäyttää märät sukat ennen kuin ne laitetaan kuivumaan, ja tytär on ruvennut vahtimaan meidän kaikkien valojen käyttöä”, Kokander nauraa. ”Lapset ovat onnessaan, kun ikuinen kakkonen kerrankin voittaa!”

Jennin kilpakumppaneina olivat juontaja Ellen Jokikunnas ja koulutusyrittäjä, lätkäkuningas Juhani “Tami” Tamminen. Ellen säästi vanhaan asemarakennukseen remontoidun kotinsa energiakuluista kisan isoimman summan. Kiekkolegenda oli niin tyytyväinen kuusitasoisen omakotitalonsa sähkösyöppöjen löytymiseen, että oli pystyttämässä kilpailijoiden mentorina toimineelle Malkus Lindroosille omaa patsasta.

Jenni Kokanderin tärppejä energiansäästöön:

  • Tarkista lattialämmityksen kulutus ja käytä sitä säästeliäästi
  • Kuivata pyykit kuivausrummun sijaan kuivaustelineessä 
  • Säädä koneellista poistoilmanvaihtoa – tällaista Jenni ei tiennyt asunnostaan edes löytyvän! 
  • Tarkista ja säädä pakastimen lämpötila ja ota tavarat pois jääkaapin ja pakastimen päältä ilmanvaihdon parantamiseksi. 
  • Ota lapset mukaan säästämään energiaa! 

Ja himosaunoja Tamin ekstravinkki: älä jymähdä tuijottamaan Urheiluruutua ja änäriä, ja anna saunan odottaa lämpimänä tuntikausia!


Piditkö tästä artikkelista? Saattaisit pitää myös näistä:

Trump näyttää mallia: ansaittu media on uskallettava ansaita  –  “Trump oli helmikuuhun mennessä käyttänyt maksettuun televisiomainontaan 10 miljoonaa dollaria: 8 kertaa vähemmän kuin Jeb Bush ja huomattavasti vähemmän kuin kukaan muista kärkiehdokkaista. Samaan aikaan Trump sai huomiota lähes 9 kertaa enemmän kuin Bush.”

2016 Kuumat perunat: PR:n uusi tuleminen – tarinankerronnan kautta – “Sisältötulvassa tarinankerronnan taidosta on tullut uusi kuninkuuslaji. Se, miten kiinnostavan ja koskettavan tarinan yritys tai organisaatio osaa kertoa itsestään, ratkaisee yleisön suhtautumisen ja lopulta ostopäätöksen.”

Rakastamme Kevätpörriäistä“Olipa kerran poika jonka nimi oli Pete. Pete karkasi kotoa. Hän aikoi mennä sirkukseen. Eräänä päivänä leijona söi Peten. Sirkuksen johtaja oli niin vihainen, että pakotti leijonan sylkäisemään Peten ulos. Ensi-illan näytös oli menestys.”

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje