“Työsuojelu tässä moi!”

02.04.2015

Salla Syrman

Torstai-iltapäivä. Saavun toimistolle asiakkaalta. Pöydällä odottaa valkoinen kirjekuori, johon on kauniilla käsialalla tekstattu etunimeni. Hääkutsu? Viesti salaiselta ihailijalta? Parempaa! Työsuojelun kvartaalikirje!

Kuoren sisältä tulee esiin nalle- ja sydänkuvioinen paperi, jolle kirjoitettu teksti alkaa: “Moi! Sain vihdoin aikaiseksi kirjoittaa sulle. Viime kerrasta on jo tovi ehtinyt vierähtää! Toivottavasti olet välttynyt työtapaturmilta ja ottanut vastaan ennaltaehkäisevää työterveyshuollon palvelua.”

En ole toimiston ainoa ilahtunut. Muutkin hehkuttavat saamaansa yllätyskirjettä, joka tarjoilee makupalana muun muassa herkullisimmat poiminnat Työelämä 2025 -katsauksesta. “Keräsin tähän sulle ennustukset työkyvyn muutoksista vuonna 2025 varsågud!”

Miten Työsuojelu on saanut koukutettua meidät faneikseen? Kysytään.

Mitä kuuluu, Työsuojelu?

Oikein hyvää kuuluu. Turvallinen kevät on lähtenyt käyntiin viimeisimmällä kvartaalikirjeellä.

Millaisia tavoitteita Työsuojelun viestinnällä on?

No, tänä vuonna me asetettiin tavoitteeksi huomioarvon maksimointi. Ennen lähettiin viestit sähköisellä kirjeellä, jota ei sitten enää huomioitu toivotulla tavalla. Me haluttiin kasvattaa huomioarvoa uskottavuuden kustannuksella.

Mitä se käytännössä tarkoittaa?

Siirryttiin perinteisempiin viestintäkanaviin. Tämän vuoden ensimmäinen kvartaalikirje me julkaistiin vessakoppien seinällä julisteina. Siinä kerrottiin turvallisuuteen ja hyvinvointiin liittyviä ajankohtaisia asioita. Saatiin pelkästään myönteistä palautetta. Kirjeen huomasivat kaikki moneen kertaan aina, kun “puuteroivat nenää”.

Kaiku Helsinki: Työsuojelun Kwartaalikirje 1/2015

Millainen kvartaali noin muuten on ollut, Työsuojelu?

Aika jännittävä. Tällä kvartaalilla tehtiin nimittäin koko rakennuksen pelastussuunnitelma. Työsuojelun sydäntä lämmitti ja omanarvontuntoa nosti myös se, että työsuojelu oli huomioitu ihan otsikkotasolla kauan odotetussa Sosiaali- ja terveysministeriön visionäärisessä tulevaisuuskatsauksessa.

Millaisia hiljaisia signaaleja Työsuojelussa on aistittu?

Psykososiaaliseen jaksamiseen töissä pitää vaan kiinnittää enemmän huomiota. Ihan Euroopan tasolla jo alle 30-vuotiaat uupuvat ja masentuvat. Ehkäisy voi alkaa pienistä asioista. Vaikka sydänkirjeistä.

Millaisen viestin haluat lähettää mulle työsuojeluille?

Kannustakaa kaikkia turvalliseen, hyvinvoivaan kulttuuriin!


Työsuojelun kvartaalikirjeen mallipohjia voi etsiä vaikkapa täältä.


Piditkö tästä artikkelista? Saattaisit pitää myös näistä:

Scrumilla ketterämmin viestinnän projekteissa?“Scrumista tuntuisi irtoavan yksi jos toinenkin oppi viestinnän puolelle – tässä parhaita”

Rakastamme Kevätpörriäistä – “Kevätpörriäisen paras osuus ei missään nimessä ole vitsipalsta.”

Ideat vaativat tilaa – kalenterista – “Jokaisen tietotyöläisen on itse huolehdittava siitä, että antaa uusille ajatuksille ja ideoille tilaa.”

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje