Työelämä ja lapset ne yhteen kuuluu

10.06.2015

Elina Piskonen

Uudessa hallitusohjelmassa otetaan jälleen kantaa myös perheiden etuuksiin ja muun muassa subjektiivista päivähoito-oikeutta aiotaan rajoittaa. Viime hallituksen pitkään ajama perhepaketti, joka olisi toteutuessaan johtanut kotihoidon tuen pakkojakoon vanhempien kesken, loistaa kuitenkin tällä kertaa poissaolollaan.

Ajatus uudistuksessa oli kaunis: Molemmat vanhemmat saisivat olla kotona lapsen kanssa, vanhemmuuden ilot (ja kirot) jakautuisivat tasaisemmin sekä perheelle että työnantajille, ja äidit pääsisivät jouhevammin takaisin työelämään. Moni perhe kuitenkin koki, että paketin kaatuminen oli helpotus, sillä toisen puolison merkittävästi suuremmat tulot tai haastavampi työ olisivat käytännössä estäneet tuen jakamisen ja pakottaneet viemään lapset hoitoon aikaisemmin.

Äitiiiii, äitiiiiiii, eiku isiiiiiiiiii!

Olen juuri palannut töihin toiselta hoitovapaaltani, joten aihe liippaa läheltä. Molemmilla kerroilla olen saanut palata hoitovapaalta tuttuun työyhteisöön mainioiden työtovereiden pariin ja lisäksi vielä perhe-elämän käänteitä hyvin ymmärtävien esimiesten alaiseksi (ei mikään vähäinen etu).

Molemmilla kerroilla myös perheemme on ollut onnekas, sillä suunnatessani työmaalle, kotiin kumisaappaita pukemaan on jäänyt lasten isä. Perheellemme tämä on tuonut monia etuja:

+ Olen saanut rauhassa keskittyä töihin tauon jälkeen, kun lapsi on kotona toisen vanhempansa kanssa. Sitten kun on hetken ehtinyt totutella työelämän pyörteisiin, onnistuu päiväkodin aloituskin helpommin (ainakin äidiltä).

+ Lapset ovat oppineet nopeasti pyytämään asioita molemmilta vanhemmilta (”Äitiiiiii, äitiiiiiii, eiku isiiiiiii!”) ja molemmat vanhemmat kelpaavat tuottamaan kaikkia toimintoja (”Tänään mä haluan että äiti lukee, eiku isi, eiku entten tentten…”).

+ Molemmat vanhemmat ovat jokseenkin kärryillä siitä, mitä lapsille puetaan päälle, mikä on tämän hetken inhokkipaita ja missä järjestyksessä päälliset asetellaan puuron päälle.

+ Molemmat vanhemmat pääsevät näkemään sen ”toisen näkökulman”. Kasvattaa ymmärrystä kummasti.

Elämää ei sen enempää

Työpaikkojen perheystävällisyys puhuttaa nykyään yhä enemmän. Kaiku Helsingin nuorehkolla tai ainakin nuorekkaalla työntekijäjoukolla on tällä hetkellä yhteensä 34 lasta, ikähaarukka vaihtelee vauvoista aikuisiin. Laskujen mukaan Kaiun (ja edeltäjien Conexion ja Aleksin Kaiun) olemassaolon aikana palkkalistoilla olleille työntekijöille on syntynyt arviolta nelisenkymmentä lasta. Perhettä on siis tällä(kin) työpaikalla melko vaikea ohittaa.

Kuten kaikilla työpaikoilla, myös Kaiussa työelämän ja lapsiperhe-elämän yhdistäminen on hetkittäin haastavaa, mutta onnistuessaan antoisaa:

”Kotona ei aamuisin lasten heräämisen jälkeen tai iltaisin ennen heidän nukkumaanmenoaan ehdi paljon työasioita murehtia.”

”Olen paljon parempi äiti, kun teen välillä töitä.”

”Myöhäisillasta ja aamuyöstä saa sitten murehtia sitä, mitä ei päivän aikana ehtinyt tekemään, kun piti hakea poika iltapäiväkerhosta tai oli päivän pois töistä lasten sairastellessa.”

”Hienointa on elää molemmissa todellisuuksissa täysillä. Ja huonointa on riittämättömyyden tunne molemmissa.”

”Onneksi on päiväkoti.”

Käytännössä arjen sujuminen on pienestä kiinni, hyvän päiväkodin lisäksi muun muassa joustava työaika ja etätyömahdollisuus helpottavat monen kaikulaisen vanhemman elämää suuresti. Ja kuten tutkimuspäällikkö Minna Salmi Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokselta muistuttaa, perheasioissa joustava työnantaja saa motivoituneen työntekijän, joka joustaa itsekin. Loppupeleissä tästä hyötyvät kaikki.


Piditkö tästä artikkelista? Saattaisit pitää myös näistä:

Pikavalmennus äitiyslomaan – 7 vinkkiä odottajalle – “Aloita päivä Vauva.fi-keskustelupalstalta ja osallistu keskusteluihin vähintään pari tuntia teemalla ‘provompi on parempi’.”

Kesiemme työt – “Sain torniekspertiltä todella kovasanaista palautetta ja luikin T-paitahuoneeseen itkemään.”

“Ansiokas. Uuttera. Osuva” – Haastattelussa TET-Viktor – “Jokella on judo-tausta, mutta myyrä on luultavasti nopeampi.”

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje