Twitter-uudistus potuttaa gansta-räppäriä

09.11.2015

Petteri Puustinen

Twitter teki viime viikolla teknisesti pienen, mutta henkisesti suuren uudistuksen. Kun käyttäjät ovat aiemmin osoittaneet pitävänsä jostain viestistä klikkaamalla “Suosikki”-tähtisymbolia, nyt sama asia tehdään painamalla “Tykkää”-sydänkuvaketta.

Muutos on lähinnä kosmeettinen ja sen voi oikeastaan nähdä vain päivittävän symbolit siihen muotoon, jossa niitä on jo aiemmin käytetty. Vaikka tykkäyskuvakkeen nimenä on ollut “Suosikki”, sen klikkaaminen ei useimmille Twitter-käyttäjille ole tarkoittanut “Tämä tweetti on suosikkini kaikista”, vaan ennemminkin “OK, ihan hauska juttu” tai “Selvä homma, huomasin tämän” tai “No niin, lopetetaan keskustelu tähän – en keksi enää mitään sanottavaa”. Eli suosikkitähden funktio on käyttäjien parissa ollut täysin sama kuin tykkää-peukalon Facebookissa.

Itse pidän uudistusta perusteltuna, koska nyt kuvake ja sen käyttö vastaavat toisiaan. Mitä nyt joudun tekemään muutaman Powerpoint-sliden uusiksi Twitter-valmennuksiamme varten. (Joutuuhan niitä muutenkin päivittämään koko ajan.)

Kaikkia vaihdos tähdestä sydämeen ei kuitenkaan miellytä. Esimerkiksi gansta-räppäri Ice-T näyttää hörpänneen jääteensä väärään kurkkuun:


Piditkö tästä artikkelista? Saattaisit pitää myös näistä:

Festariviestinnän ABC“Festivaaleille mutaan rämpimään houkuttelevat monet eri asiat. Ilman näkyvyyttä ja tehokasta viestintää on supermielenkiintoisenkaan tapahtuman vaikea erottua satojen kilpailijoiden joukosta.”

Twitter uudistui – Ota kikat haltuun!“Twitter päivittyi hetki sitten parilla uudella ominaisuudella niin selaimessa kuin mobiilisovelluksessakin. Tässä pikaopas Twitter-uutuuksiin.”

Onko startup-skene ylikuumentumassa?“Päällimmäisenä Slushissa kuulluista ja nähdyistä tuoteideoiden esittelyistä jäi mieleen bisnesidean esittelyn vaikeus, jos kuulijalle ei voi esitellä joko keskeneräistä tai jopa valmista tuotetta.”

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje