“The man who fears losing has already lost”

26.09.2013

Katariina Ahonen

Toimistoomme on kertynyt aika liuta Game of Thronesin vankkumattomia faneja*. Lounaalla intouduimme pohtimaan, mitä Westerosin maailma opettaa meille viestinnästä (saattaa sisältää juonipaljastuksia!):
 
1) Mieti ydinviestisi huolella.  Eri sukujen motot kiteyttävät tärkeimmän hyvin: esim. Starkien ”Winter is coming” on varsin mieleenpainuva ja osuva, samoin Lannisterien epävirallinen ”Lannister maksaa aina velkansa” -motto.
2) Varmista, että vastaanottajasi ymmärtää viestisi ja ylipäätään seuraa kanavaa, jonka kautta yrität saada viestisi perille. Ei kannata lähettää viestiä korpilla miehelle, joka ei osaa lukea (Sipuliritari).
3) Edesmennyttä Wiioa lainatakseni: viestintä epäonnistuu aina, paitsi sattumalta. Joskus lukutaidoton mies onkin onnenkaupalla opetellut juuri lukemaan ja sattuu poimimaan sinun viestisi pinosta (Sipuliritari).
4) Pidä sanasi. Robbin olisi ehkä sittenkin pitänyt naida Freyn tytär tai ainakin olisi pitänyt olla lupaamatta.
5) Viestintä on tekoja. Sen sijaan, että Lannisterit olisivat julistaneet olevansa vallassa, he yksinkertaisesti tappoivat heitä vastustavan porukan. Siitä ei viesti selkene. Onneksi hieman vähemmän dramaattisetkin teot toimivat meidän maailmassamme.
 
* Strategiapäivää reipastimme GOT-henkisellä juoninnalla, jossa kaikilla oli erilaisia salatehtäviä suoritettavana, esimerkiksi: syödä eroottisesti, vaihtaa paikkaa palaverin aikana, käyttää sanaa alushousut kesken palaverin ja hyräillä vaarilla on saari. Olemme myös testanneet Game of Thrones -lautapelin pariinkin otteeseen, pelirupeamat ovat olleet noin yhdeksän tunnin mittaisia. Tervetuloa haastaamaan!
 
Kaiku Helsinki: Massiivinen Game of Thrones -lautapeliturnajaissessio

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje