TET-offensiivi

02.12.2013

Juuso ja Tuomas

Työelämään tutustuminen eli TET-jaksot kuuluvat kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisten kouluvuoteen. Yleensä harjoittelujakso on viikon mittainen ja sen aikana nuorten on tarkoitus saada jonkinlaista kuvaa työelämästä – sekä parhaassa tapauksessa myös löytää suuntaa tulevalle työuralleen. TET-paikkoja kysellään yleensä vanhempien tai tuttujen työpaikoilta, mutta tietoa paikoista voi hakea myös TET-torilta. Nuorille on enimmäkseen tarjolla tehtäviä palveluammateissa, kuten päiväkodeissa ja kaupoissa, joissa lasten leikitystä ja hyllyjen täyttöä riittää aina.

Kaiun arkeen olivat viime viikolla tutustumassa yhdeksäsluokkalaiset Juuso Marttila ja Tuomas Mäkinen. Annetaan nuoriso-osaston kertoa TET-viikostaan omin sanoin:


Juuso:

Olimme Tuomaksen kanssa viikon tetissä Kaiku Helsingissä. Maanantaina tulin yksin, koska Tuomas oli hammaslääkärissä eikäpäässyt tulemaan. Paikka oli minulle jo tuttu ja tunsin jo melkein kaikki, koska olin täällä tetissä viime vuonnakin. Oli mukava tulla tänne, koska kaikki ovat niin ystävällisiä ja ottavat hyvin vastaan.

Aluksi minulla ei ollut hirveästi hommia, joka ei kyllä hirveästi haitannut, mutta tiistaina meille keksittiin jo vähän hommia ja keskiviikkona ihan kunnolla. Torstaina oli aika paljon tekemistä, mutta ei liikaa ja onneksi saimme kaiken valmiiksi.

Olemme koonneet yhden kaapin, siirrelty telkkareita, viety roskia, tehty muita pikkuhommia ja tehty paljon juttuja tietokoneilla esim. näpytelty tietoja Severaan ja tehty taulukoita. Vaikka on ollut paljon tekemistä, ei ole ollut mitään tylsää tai ärsyttävää tekemistä. On ollut hauska tehdä hommia kun ei ole tarvinnut tehdä niitä yksin. Töiden tekeminen on ollut helppoa, koska on saanut hyvät työohjeet ja apua aina kun on tarvinnut.

Kaiku Helsingissä ihmiset vaikuttavat ottavan rennosti, mutta tekevät varmasti paljon töitä. Siitä mitä he täällä tekevät en hirveästi tiedä, mutta tämän viikon perusteella he ainakin käyttävät paljon tietokoneita ja tekevät jotain viestintään liittyvää. Jotkut heistä käyvät valmentamassa ja toiset varmaankin etsivät asiakkaita ja yrittävät saada hyviä sopimuksia asiakkaiden kanssa. Jotkut kai kirjoittelevat jotain juttuja lehtiin ja testailevat erilaisia laitteita.

Kaiku Helsinki on työpaikka, jossa voisin hyvin kuvitella itseni tulevaisuudessa. Ruokaa on saanut paljon ja se on ollut hyvää. Täällä on hyvä ja rento ilmapiiri ja mukavia ihmisiä.


Tuomas:

Olimme Juuson kanssa Kaiku-Helsingissä tetissä. Maanantain sluibasin hammaslääkärin takia. Tiistaina pääsin tulemaan, minulla oli erilainen mielikuva paikasta luulin sitä sellaiseksi toimistoksi mutta se oli paljon mukavampi ja ihmiset oli ystävällisiä ja rentoja. Ensimmäisenä päivänä meille ei keksitty hirveesti töitä mutta loppuviikon ajan töitä keksittiin kokoajan aika paljonkin.Tehtiin paljon hommia tietokoneella kasattiin kaappi siirreltiin telkkareita viety roskia ja kaikkea muuta pikkuhommaa.

On ollut aika hauskaa paitsi että koneella näpyttely alkaa pikkuhiljaa kyllästyttämään. Viikon koho kohta oli ruokatauko kun käytiin sushilla ja sitä sai vetää nii paljon ku jaksoi.  Kaiku-Helsinki oli paljon mukavampi tet-paikka kuin [yrityksen nimi poistettu] viime vuonna. Täällä pystyi ottamaan rennosti ja ihmiset oli paljon mukavampia kuin [yrityksen nimi poistettu].

Tämän viikon perusteella luulisin että ihmiset Kaiku-Helsingissä ihmiset tekee jotain samallaisia kone näpyttely töitä kun me ja ottaa rennosti eikä stressaa liikaa. Voisin kuvitella itseni tulevaisuudessa töissä Kaiku-Helsingissä koska se on tosi mukava paikka ja siellä voi ottaa rennosti ja kaikki työ kaverit olisi hyviä tyyppejä.

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje