Täysiä akkuja ja täyslaidallinen puhetta

23.07.2015

Taina Rinta-Kauhajärvi

Pori, SuomiAreena ja Pori Jazz. Siellä kuuluu kuulemma kaikkien olla, joten myös me kaikulaiset pakkasimme tavaramme ja suuntasimme tuttuun tapaan länsirannikolle. Kymmenettä kertaa järjestetty SuomiAreena vaikutti olevan tänä vuonna suurempi kuin aiemmin. Kävijämäärä lähes tuplaantui viime vuodesta yltäen noin 58 000 vierailijaan. Tämä näkyi myös keskustelupaikoilla, sillä etenkin SuomiAreena-pihan tilaisuuksiin saattoi joutua jonottamaan pitkän tovin. Tapahtuma kantautui ympäri Suomea sosiaalisen median kautta, esimerkiksi suomiareena-hashtagia käytettiin yli 20 000 twiitissä.

Vaikka tapahtumassa käytiinkin mielin määrin mielenkiintoisia keskusteluja, kärsii SuomiAreena edelleen runsaudenpulasta: liian monta hyvää keskustelua alkoi juuri samalla kellonlyömällä. Samat kasvot myös kiertävät paneelista toiseen, jolloin kiivasta keskustelua ei välttämättä pääse syntymään. Esimerkiksi ministeri Sanni Grahn-Laasonen oli puhujana 9 eri tilaisuudessa, kansanedustajat Li Andersson ja Jaana Laitinen-Pesola ehtivät kumpikin kiertää 7 eri paneelia. Myös ministeri Olli Rehn ja kansanedustaja Laura Huhtasaari esittivät kumpainenkin näkemyksiään 5 eri keskustelussa. Toivottavasti tapahtuman seuraavalle vuosikymmenelle saadaan enemmän tuoreita ja vaihtuvia kasvoja.

Kaiku vahvasti mukana SuomiAreenassa

Myös viestintätoimistomme näkyi ja kuului Porin katukuvassa niin keskusteluissa kuin latauspisteellämme.

Kaiku Helsingin järjestämässä kapakkaväittelyssä pohdittiin aatteiden kuolemista. 
Paikalla keskustelemassa olivat kansanedustajat Erkki Tuomioja ja Antti Kaikkonen, juontajana konsulttimme Kimmo Collander.
Kuva: suomiareena.fi

Lähitapiolan omistajuus- ja sijoituspaneeli kirvoitti paljon keskustelua myös lehtien palstoilla, mukana konsulttimme Jouko Marttila. Kuva: suomiareena.fi

Kaiku Helsingillä oli tapahtumassa ensimmäistä kertaa oma piste, joka sijaitsi Ravintola Kirjakaupassa. Kohtaamispaikallamme sai ladattua puhelimensa ja jakaa mielipiteitään konkarikonsulttiemme kanssa.

Kaiun konsultit Jouko Marttila, Maria-Elena Cowell ja Kimmo Collander latautuneina latauspisteellä.

Latauspisteellä ajatuksia kävivät vaihtamassa useat vieraat, kuten SuomiAreenan ensikertalainen, Terveyspalvelualan Liiton asiantuntija Eveliina Leinonen. Leinoselle kokemus oli odotusten mukainen, mutta SuomiAreenan rentous yllätti: ”Ihmiset ovat rennolla kesämielellä ja tittelistä riippumatta helposti lähestyttäviä”.

EVAn viestintäpäällikön tehtävästä vanhempainvapaata viettävä Johanna Sipola ei voinut tänäkään vuonna jättää SuomiAreenaa väliin. ”Porilaista hivelee, että Helsinki muuttaa tänne viikoksi”, Sipola nauraa. Tänä vuonna Sipilän huomion kiinnittivät lisääntyneet jonot. ”Vuosi vuodelta ajattelee, ettei tapahtuma tuosta isommaksi enää kasva, mutta toisin käy!”

Kiitokset vielä kaikille puhelimiaan ladanneille ja ajatuksiaan vaihtaneille vierailijoille. Nähdään SuomiAreenassa taas ensi vuonna!

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje