SuomiAreena – Nämä on nähtävä!

08.07.2014

Kimmo Collander

Suomen hienoin yhteiskunnallisen keskustelun festari, SuomiAreena, valtaa ilon ja rakkauden Porin 14.-18.7. Kaikulaiset ovat tuttuun tapaan monessa tilaisuudessa mukana. Tarjontaa on valtavasti ja autamme tässä löytämään kiinnostavimmat tilaisuudet.

Asiantuntijamme Pete Saarnivaara, Kimmo Collander ja Jukka Koivisto suosittelevat seuraavia keskusteluja:

ma 14.7.

klo 11.00
Maineensa vangit – voiko loatusta julkisuuskuvasta selvitä hengissä?
Huomionarvoista: Mielenkiintoista aihetta latistaa se, että keskustelusta vaikuttaa puuttuvan loatusta julkisuuskuvasta selviytymisen ammattilaisten näkökulmat.

klo 18.30
Taistelu tuulimyllyjä vastaan ja niiden puolesta
Kaiun klassisessa kapakkaväittelyssä luvassa vastakkaisia näkemyksiä, värikkäitä kielikuvia ja muutama puujalkavitsi. Kimmo Collander juontaa ja toisistaan mittaa ottavat mm. perussuomalaisten työmies Matti Putkonen ja Tuulivoimayhdistyksen varapuheenjohtaja Miia Wallén. Huomionarvoista: Näet debatista pätkän Maikkarin Seitsemän uutisissa suorana lähetyksenä, jos et mahdu Kirjakauppaan. (Kannattaa tulla ajoissa, koska nimet ja statukset eivät auta jonon ohi: viime kerralla pääsy evättiin mm. Antti Herliniltä.)

ti 15.7.

Ulkopolitiikkaa. Iso naapurivaltio pani hyökkäysvaihteen päälle, mutta Suomea ei ikinä uhkaa mikään?

klo 12.15
Ukrainan kriisin vaikutukset Euroopan turvallisuuspolitiikkaan

klo 13.30
Kansalaiskeskustelu puolustuspolitiikasta

Huomionarvoista: Tietyn itäisen naapurimaan nimen saa näissä tilaisuuksissa mainita nimeltä.

klo 15.45
Kaivokset – luonto, raha vai molemmat?
Suojelemmeko itseltämme leivän suusta vai tuhoammeko tulevien sukupolvien elämisen mahdollisuudet? Synteesiä etsimässä mm. Luonnonsuojeluliiton, Kainuun ELY-keskuksen ja Kaivannaisteollisuuden edustajat. Huomionarvoista: Korkeinta hallinto-oikeutta ei ole aiemmin näin avoimena nähty!

ke 16.7.

klo 12.15
Huh, mikä energiatulevaisuus – katso kuvat!
Vaka vanha vihreä Osmo Soininvaara kohtaa keskustan uuteen nousuun ohjastaneen Juha Sipilän. Metsäteollisuutta auringonlaskun alan pitävä Anssi Vanjoki tuo oman mausteensa keskusteluun. Lisäksi mukana Energiateollisuuden toimitusjohtaja Juha Naukkarinen ja VTT:n tutkimustiimin päällikkö Tiina Koljonen. Peter Nyman juontaa. Huomionarvoista: Ohhoh, nyt vilahtaa! Energiateollisuus lupaa todellakin näyttää kaiken, tai ainakin muutaman havainnekuvan.

klo 15.45
Finland between two seas – Baltic lessons for the Arctic Ocean
Arktinen alue on geopolitiikan kuuminta hottia, eikä Itämeri jää siitä kauaksi (tarkasti mitattuna 368 km). Kaiun kokoamassa tilaisuudessa on taas järeitä nimiä: Hannele Pokka, Tero Vauraste ja Felix Tschudi, Kirkkoniemen sataman omistaja. Kimmo Collander moderoi. Huomionarvoista: tilaisuuden numero ohjelmassa on 69.

to 17.7.

klo 14.00
Suomi-neito: Täyden kympin tyttö. Puhetta Suomen vahvuuksista
Mitä, jos lopetettaisiin vaikerrus ja mietittäisiin, mitä hyvää meillä on ja miten sen päälle voi rakentaa tulevaa menestystä? Huomionarvoista: positiivisuusloukkuun tunkeutuu mm. ammattiärsyttäjä Jouko Marttila, ja keskustelun jälkeen on luvassa positiivinen mielenosoitus.

klo 14.40
Jalkapallo-ottelu: Eduskunnan jalkapallokerho VS. Zoom
Kaarinan Poikien kasvatti Ville Niinistö ottaa mittaa ohjaaja Aku Louhimiehestä. Huomionarvoista: Molemmissa joukkueissa kentällä 10 muutakin pelaajaa.

pe 18.7.

klo 10.30
EU:n ilmasto- ja energiapolitiikka ja Suomi – mitä vuoden 2020 jälkeen?
Panelisteilla (mm. Miapetra Kumpula-Natri, Matti Lievonen, Olli Rehn ja Mauri Pekkarinen), on valtavasti kokemusta ja osaamista. Nyt ollaan energia-asioissa vedenjakajalla. Voidaanko EU:ssa jatkaa energiapolitiikkaa, joka perustuu yhä enemmän erilaisiin verotukiin? Onko nyt tultu aikaan, jossa pelisäännöt alati muuttuvat? Nykyinen energia- ja ilmastopolitiikka ei ole ollut järin onnistunutta, koska fossiilisten polttoaineiden käyttö on lisääntynyt päinvastaisista pyrkimyksistä huolimatta. Huomionarvoista: Juontajana Kymmenen uutisten mainio Keijo ”Keke” Leppänen.

klo 12.15
EU-Venäjä-Suomi – yhteistyötä vai vastakkainasettelua?
Jatkoa tiistain ulkopolitiikka-superpäivälle.

klo 14.00
Ydinvoimainvestoinnista virtaa
Toteutuuko mittavin Suomessa vireillä oleva teollinen investointi vai nostetaanko syksyllä kädet pystyyn ja todetaan, ettei täällä enää mitään kannata valmistaa? Saako pohjoinen Suomi piristysruiskeen vai kahmitaanko kaikki hedelmät taas etelään? Ärsyttävätkö nämä provosoinnit sinua? Hyvä, tule kertomaan mielipiteesi Fennovoiman järjestämään keskusteluun. Huomionarvoista: sähköjäniksenä kipittää Jouko Marttila.

la 19.7.

klo 18.30
Kuoleeko kirja?
Poliittisen pyörityksen jälkeen on hyvä palata tärkeämpien asioiden pariin. Värikästä keskustelua lienee luvassa myös Turun kirjamessujen tilaisuudessa – ruumiin kylmenemistä seuraavat Jörn Donner ja Sofi Oksanen. Jenni Haukio juontaa. Huomionarvoista: Tilaisuus pidetään festivaalialueella, jätäthän tuttelit, tripit ja chardonnayt kotiin.

 

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje