SuomiAreena ja sen äiti

27.06.2013

Kimmo Collander

SuomiAreena on maamme merkittävin yhteiskunnallisen keskustelun festivaali. Se järjestetään 15.-19.7. Pori Jazzin yhteydessä. MTV3:n tuottama ohjelma sisältää toista sataa keskustelua jos jonkinlaisista aiheista. Olemme olleet mukana viitenä vuotena. Tilaisuutemme ovat olleet joko asiakkaiden tilaamia tai ihan vain omasta mielenkiinnostamme järjestämiämme. Aiheina on ollut rahoitusmarkkinaveroa, Ranskan poliittista tilannetta, pornoa, Urho Kekkosta, uhkapeliä ja jokamiehen omistamista.

Tänä vuonna tilaisuuksissamme puhutaan turpeesta (maanantaina), rahasta (ke), EU:n sotilas- ja siviilitiedustelusta (to) ja lakien valmistelusta (ma). Koko SuomiAreenan ohjelman näet täältä. Tervetuloa osallistumaan!

Aloitimme viime vuonna uuden palvelun, jossa arvioimme asiakkaiden itse järjestämiä tilaisuuksia. Olemme tälläkin tavalla kehittämässä suomalaista keskustelukulttuuria rohkeammaksi ja kiinnostavammaksi. Täältä saat vinkkejä reipashenkisen keskustelutilaisuuden järjestämiseksi.

SuomiAreenan esikuva, Gotlannissa järjestettävä Almedalsveckan, on myös suomalaisten asiakkaiden kannalta kiinnostava. Almedalen on näppärä portti ruotsalaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tapahtumana se on SuomiAreenaa massiivisempi, ja sinne kokoontuvat ns. ”kaikki” Ruotsin merkittävimmät vaikuttajat politiikan ja median maailmasta. Olemme Almedalenilla nyt kolmatta kertaa mukana, ja on hienoa huomata suomalaisten asiakkaidemme kiinnostuksen nousseen tätä mainiota tapahtumaa kohtaan.

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje