”Stand by me” – yhdessä haasteisiin heittäytyen

27.08.2013

Maija Kestilä

Miten reagoisit, jos sinulle annettaisiin tehtäväksi esittää pop-historian ikivihreä klassikko satojen ihmisten edessä Helsingin keskustassa? Vain neljän tunnin harjoittelulla? Ilman minkäänlaista aiempaa soittokokemusta? Itse olisin luultavasti täydessä paniikissa, mutta viime torstaina reilut 200 Huom!-kiinteistönvälittäjää heittäytyivät juuri tällaiseen haasteeseen innosta puhkuen.

Välittäjät olivat saapuneet pääkaupunkiin valmistautuneina business-henkiseen koulutuspäivään. Vasta tavatessaan Sibelius-Akatemian innostavat musiikkipedagogit ja rokkari Veeti Kallion kokouspaikalla he hoksasivat, että luvassa olisikin jotain aivan muuta. Powerpoint-sulkeisten sijaan nyt harjoiteltaisiinkin rytmejä ja harmonioita, ja päivän lopuksi esitettäisiin Ben E. Kingin jättihitti Stand By Me Taiteiden yössä Kansalaistorin suurella lavalla.

Musiikin ammattilaiset jakoivat välittäjät neljään laulajaryhmään (stemmat ja melodiat) sekä kolmeen rumpuryhmään ja ukulele-tiimiin. Suurimmalla osalla huomilaisista ei ollut minkäänlaista musiikkitaustaa: Lauluryhmätkin koostuivat lähinnä karaokessa kunnostautuneista kiinteistöguruista.

Yllätyskeikka oli loistoesimerkki siitä, kuinka suunnitelmien muuttuessa ”kriisitilanteessa” yhteishenki ja hyvä valmennus ovat ratkaisevia tekijöitä. Kertoo jotain hyvästä työyhteisöhengestä, että parinsadan hengen ryhmä, joista suurin osa ei ole koskaan ennen tavannut kasvotusten, heittäytyy tempaukseen täysillä toisiaan tukien! Huomin henkeen kuuluu, että ketju haluaa rakentaa todellisen yhteisön, joka on valmis ottamaan vastaan haasteen kuin haasteen. Kiinteistönvälittäjä joutuu ammatissaan toisinaan taipumaan mitä ihmeellisimpiin suorituksiin ja tilanteisiin – kuten tällä kertaa tarttumaan mikkiin ja ukuleleen.

”Kriisistä” selvittiin asiansa osaavien ja innostavien valmentajien avustuksella. Neljän tunnin harjoittelun aikana kukaan ei joutunut paniikkiin tai luovuttanut. Kaikki tiesivät, että odottamattomasta haasteesta suoriudutaan reippaalla asenteella ja tehtävään rohkeasti tarttumalla.

Esitys Kansalaistorin estradilla sujui paremmin kuin hyvin ja yhteisen ponnistuksen jälkeinen tunnelma oli mitä mainioin – yhteishenki ja positiivinen asenne olivat suorastaan käsin kosketeltavissa. Pyrin itse tulevaisuudessa muistamaan huomilaisten ennakkoluulottoman esimerkin ja heittäytymään päistikkaa yllätyksiä ja haasteita päin.

”No, I won’t be afraid, as long as you stand, stand by me.” Siinä se: heittäydytään haasteisiin yhdessä!

*Kuva: Ville Lahtinen, video: Maija Kestilä

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje