(P)innostavaa!

31.10.2013

Rebecca Watson

Pinterest – tuo arkisen aherruksen lomassa kimmeltävä keidas. Täydelliseen Pinterest-tuokioon minulla kuuluvat oleellisesti oma rauhaisa hetki, hiljaisuus tai hivelevä musiikki, ja höyryävä kupillinen kardemummakahvia. Pinterest on visuaalinen aarrearkku, joka toimii oivallisena kirjoittamisurakoiden tauottajana ja estetiikannälkäni huikopalana. Ja jos sekatyöläisen arki ja koti ovat ajoittain turhankin kaoottisia, luovat Pinterestin “ilmoitustaulut” virtuaalisen illuusion lokeroimisen ja hallittavuuden helppoudesta.

Tosin kotikin on himpun siistiytynyt pullistelevien leikekansioiden ollessa pikkuhiljaa historiaa.

Kuva: Rebecca Watson

Olen viehättynyt Pinterestin ulkonäöstä, jossa visuaalinen stimulaatio tarjotaan juuri sopivan kokoisessa muodossa, eivätkä turhan isot fontit syö esteettistä yleisilmettä. Tauluihin kiinnittelen – tai ‘kuratoin’ – valokuvaus-, ruoka-, sisustus- ja matkailuaiheisiakuvia, jotka inspiroivat minua. 

Kiehtovaa on myös se, että vaikka Pinterestin käytön lähtökohtana onkin ehdottomasti oma aika ja oman maun ruokkiminen, seuraavien ja seurattavien kanssapinnaajien myötä tuota hetkeä leimaa vahva jakamisen kulttuuri: maailman eri kolkista löytyykin yhtäkkiä liuta muita, jotka jakavat intohimoni Roversin eteerisiin potretteihin, perhosiin, höyheniin, kirjakasoihin, Pariisin katuihin…

Tiesitkö, että…

Pinterest on maailman kolmanneksi suurin sosiaalisen median kanava heti Facebookin ja Twitterin jälkeen. Viimeisen vuoden aikana Pinterest on kuitenkin ottanut näistä suurimman pyrähdyksen huimalla 66 prosentin kasvuvauhdilla.

Verkkokaupan kävijäliikennettä ohjaavana alustana Pinterest on jo merkittävämpi kuin Facebook.

Pinterestiä lokalisoidaan parhaillaan Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Kaiku Helsingillä on ollut ilo osallistua asiasta tiedottamiseen. Käännöstyöstä vastaa innokkaista paikallisista Pinterest-faneista koostuva yhteisö.

Paikalliset versiot ovat jo käytössä Ranskassa ja Britanniassa. Lokalisoinnissa ei ole kyse ainoastaan alustan kääntämisestä kohdekielelle, vaan myös sisällön kohdentamisesta relevantiksi paikallisen käyttäjän näkökulmasta. 

Pinterestin suosituimpia aiheita ovat mm. sisustus, muoti, tee-se-itse, ruoka, valokuvaus ja matkustus.

Sisustusinspistä löytyy tietysti myös Pinterestin pääkallopaikalta. Hmm, mahtuisikohan Kaiunkin toimistolle kohopainokone kahvikoneen kaveriksi..?

Ja loppuun vielä varoituksen sana: Pinterest saattaa aiheuttaa riippuvuutta! (Niin kävi myös minulle… ja Kaiun toimistolokille.)

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje