Lennähdys kulissien taakse

19.02.2015

Anni Pakonen

Pääsimme viime viikolla Petterin ja pohjoismaisen Northern Link PR -allianssimme kanssa vierailulle asiakkaamme airberlinin kulissien taakse. Opimme paljon hauskoja nippelitietoja lentoyhtiön toiminnasta. Miellyttävän lentokokemuksen rakentaminen nimittäin vaatii pienimpienkin palasten paikalleen loksahtamista.

Suklaa on sydämen asia

Moni airberlinillä matkustanut on varmasti saanut kouraansa sydämenmuotoisen suklaakonvehdin koneesta poistuessaan. Tällainen pieni ele lämmittää mukavasti. Mutta suklaan kanssa ei pidä pelleillä – jokusen aikaa sitten yhtiö oli muuttanut suklaan koostumusta pienentämällä kaakaon määrää muutamalla prosentilla. Palauteryöppy oli valtava ja yhtiön täytyi pikaisesti palata vanhaan tuttuun reseptiin. Lentomatkustajilla on selkeästi hienostunut maku.

airberlin: suu makeaksi

Lentävät lastutestaajat

Lennon tarjottavat mietitään todella tarkkaan ja yhteistyökumppanit valitaan huolella. Myös kumppaneille halutaan tarjota lisäarvoa, ja esimerkiksi airberlinin käyttämä perunalastujen valmistaja on saanut lentomatkustajista mainion koemaistajajoukon. Yhtiö on tarjoillut uusia makujaan airberlinin matkustajille ja päättänyt palautteen perusteella, lanseerataanko tuote markkinoille vai ei. Hämmentyneimmät palautteet oli kuuleman mukaan kerännyt oluen makuinen lastu-uutuus.

Venyvä Brandenburg, sympaattinen Tegel

Saksan toiseksi suurin lentoyhtiö airberlin on kasvanut vauhdilla ja tarvitsisi uusia tiloja. Kaikki odottaisi valmiina uudella Berlin-Brandenburgin kentällä, mutta airberlin porskuttaa edelleen täydessä kapasiteetissaan olevalla Tegelin kentällä, koska Brandenburgia ei syystä tai toisesta saada avattua liikenteelle. Uuden kentän arvioidaan tällä hetkellä valmistuvan vuonna 2016 tai 2017, yli viisi vuotta aiottua myöhemmin, ja huomattavasti paisuneella budjetilla. Harmillinen tilanne lentoyhtiölle ja tietysti kaikille uudelta kentältä liiketilan varanneille toimijoille.

airberlinin pääkonttorin showroomilla pääsimme muun muassa näkemään uuteen loungeen varta vasten suunnitellut nojatuolit, jotka yhä odottavat istujiaan. Saimme myös kokeilla business-luokan luksusistuimia, joista Petteri otti kaiken irti.

airberlin: zzzzzz 

Tegelin sympaattinen kenttä kuitenkin toimii täysillä siihen asti – ja kompaktin kokonsa ansiosta se on matkailijalle kätevä kotipesä Saksaan tai muualle Eurooppaan suuntautuvilla reissuilla.

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje