Kesäkuvat jakoon

19.08.2013

Anni Pakonen

Kesän aikana Facebookin ja Instagramin kuvasyötteet ovat täyttyneet varpaista, auringonlaskuista ja piknik-skoolauksista. Kuvia jaetaan ahkerammin kuin koskaan, ja yhä useampi ruudulle pompsahtava kuva on hemaiseva omakuva eli selfie.

Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä ruodittiin heinäkuun lopussa selfien suosiota, ja juttua varten haastateltu professori Anssi Männistö kertoi, että nykyään ihmisten erilaisia kuvaamistapoja yhdistää tarve kertoa itsestä muille. Mutta mistä johtuu, että toisilla tarve on paljon vahvempi kuin toisilla? Vai eikö kaikilla ole kerrottavaa? Vai onko kuvien jakaminen kuitenkin monelle liian pelottavaa? Kriittistä arvosteluryöppyä on ainakin turha pelätä. Yleensä peukut viuhuvat ja etenkin nuoremman sukupolven edustajat kehuvat toisiaan kilpaa söpöjen selfie-kuvien kommenttilaatikoissa.

Itse koen haastavaksi valita mitä kuvia jakaisin, koska en oikein tiedä mitä haluaisin niiden avulla kertoa. Kerronko missä trendikkäässä paikassa olen ja kenen kanssa? Tai mitä söin aamulla, lounaalla ja illalla? Toisaalta voisin näyttää, että tuli käytyä salilla tai että parisuhde kukoistaa. Katariinan vinkkaaman videon nähtyäni päädyin siihen, että merkitykselliset kuvausaiheet ovat aika vähissä.

Päätimme kuitenkin lomien päätteeksi jakaa teille omat kesäkuvamme. Jokaisella oli edessä se hankala tehtävä miettiä, mitä haluaa kuvallaan kertoa.

Kaikulaisten kesä, olkaa hyvä!

Intiaanikesä 2013, paluu lapsuuden lähes ikuisuuden jatkuneisiin kesiin uimarannat, auringonpaahde ja loppumattomat hiekkaleikit
– Elina

”Terveisiä Barcelonasta! Täällä on sen verran kivaa, etten ehkä tule takaisin toimistolle ollenkaan. T. Petteri”

Aikaa tutustua asioihin oikealla tasolla.
– Ismo

Horisontissa siintää.
– MEC

Bää!
– Katariina

Maija ja mediakriittinen Berliini.

“Kesän parhaita hetkiähän on olleet ne, kun lapset on saatu nukkumaan ja itse on päästy istumaan iltaa parvekkeelle viinin ja juuston seuraksi. Yhtenä iltana lokit aloitti kokoontumisajot ja lenteli isona laumana ympärillä.”
– Sari

Päivän saalis, Träskö, Raasepori.
– Jokke

”Suomen kesäyössä voi törmätä mihin tahansa. Esimerkiksi amerikkalaisiin poliiseihin, jotka laittavat punkkarin kuriin. Tämä hämmentävä hetki on ikuistettu Helsingin Kalliossa heinäkuun alussa.”
– Kimmo K.

“Olin ollut purjeveneessä pari kertaa kyydissä ja eräänä kevätsunnuntaina tuntui hyvältä idealta ostaa kaverin kanssa purjevene. Mukava uusi harrastus ja opin samalla purjehtimaan.”
– Juho

Ranskan Riviera
– Inari

Riippumaton ja saaren rauhaa
– Anni

Hello!
– Ile

La dolce vita
– Rebecca
 

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje