Kaiun yt-neuvottelut päätökseen – ei henkilöstövähennyksiä

Pete Saarnivaara

15.05.2020

Kaiun historian ensimmäiset yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Koronapandemian aiheuttaman talousromahduksen vuoksi joudumme mekin lomauttamaan, mutta ketään ei onneksi tarvitse irtisanoa. Johto ottaa kontolleen keskimäärin pisimmät lomautukset.

Lomautuksen pituus vaihtelee työtilanteen mukaan kahdesta viikosta kolmeen kuukauteen. Keskimäärin lomautuksen pituus on noin kaksi kuukautta, hallituksen ja johtoryhmän jäsenillä pidempi.

Toteutamme lomautukset suurelta osin osa-aikaisina. Lomautukset olemme suunnitelleet niin, että voimme tehdä asiakkaillemme jatkossakin laatutyötä tutuilla tiimeillä.

Yhteishengen hehkuttaminen lomautuksista puhuttaessa on mautonta, joten jätän sen toiseen kertaan. Haluan kuitenkin kiittää jokaista kaikulaista rakentavuudesta, kekseliäisyydestä ja rohkeudesta vaikeina aikoina. Vaikka työyhteisömme on ollut fyysisesti erillään, olemme luoneet yhdessä paljon enemmän uutta kuin edeltävien kuukausien aikana yhteensä. Tämä rohkeus ideoida, kokeilla ja katsoa eteenpäin tekee meistä vahvoja myös tulevaisuudessa.

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje