Elämää #Slush13 jälkeen?

21.11.2013

Maija Kestilä

Viime viikolla Helsingissä järjestetty start-up -hulabaloo Slush oli kalenterivuoden tärkein tapahtuma, ainakin jos Twitter-turinaa on uskominen. Start-up -hurmos tarttui myös perinteisen median uutisointiin ja talousuutisia oli pitkästä aikaa hauska lukea: Suomella on sittenkin toivoa! Heitin itsekin hupparin niskaan ja sukelsin Slushin syövereihin…

Laservalojen loiste ja hissipuheiden porina täyttivät aistini Kaapelitehtaan uumenissa. Menestyksen nälän kuuli, haistoi – ja suorastaan maistoi! Innokkuus oli tarttuvaa lajia: lähes välittömästi aloin itsekin brainstormaamaan Seuraavaa Suurta Bisnesideaa. Eri puolilla valtavaa start-up -tehdasta jaettiin mitä mielenkiintoisimpia yritystarinoita: jotkut olivat valloittamassa Kiinaa terveysalan yrityksellä ja toiset mullistamassa Amerikkaa paremmilla lääkäreillä. Loskaisissa tunnelmissa kahlasi ennätysmäärä niin kansainvälisiä kuin suomalaisia sijoittajia, toimittajia, yrittäjiä ja opiskelijoita.

Näin viestinnän ammattilaisen näkökulmasta Slush oli jymymenestys: mikä muu tapahtuma Suomessa on saavuttanut näin laajaa huomiota kansainvälisessä mediassa? Juttuja Slushista julkaisivat ainakin Business Week, New York Times, Wall Street Journal, Mashable, Business Insider, kotimaisista medioista puhumattakaan. Mömmön mukaan paikalla oli 17 toimittajaa kahdeksasta eri maasta.

Jään jännityksellä odottamaan, mitä Slushissa nähdään ensi vuonna. Tapahtuman ajoitus on ainakin suomalaisesta näkökulmasta loistava, sillä se antaa positiivista energiaa, joka toivottavasti kantaa näitä yrityksiä läpi alkutalven pimenevien päivien. Suomalainen synkkyys on Slushissa käännetty hauskasti päälaelleen ja siitä on rakennettu haluttava brändi!

Slushin kuuma lista 2013:

  1. Terveys- ja hyvinvointiteknologia-alan start-upit
  2. Pitchauskilpailun voittaja Weekdone ja Demo Showcase -voittaja Better Doctor
  3. Jolla-puhelin
  4. Hupparit
  5. Nuoret ja innokkaat ideanikkarit

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje