“Doing. Not just talking. Business.”

04.09.2015

Leena Piirto

Elinkeinoministeri Olli Rehn ja maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen astuivat keskiviikkoaamuna esiin tiedotustilaisuudessa, jossa he kertoivat hallituksen linjauksista. Tavoitteena on tehdä Suomesta biotalouden, kiertotalouden ja puhtaiden ratkaisujen edelläkävijä vuoteen 2025 mennessä.

Yhtenä konkreettisena toimenpiteenä tämän tavoitteen toteutumiseksi on ensi viikolla Helsingissä järjestettävä The Global Cleantech Summit 2015. Kolmipäiväinen tapahtuma kokoaa yhteen alan keskeisiä vaikuttajia ympäri maailmaa. Konferenssin järjestää työ- ja elinkeinoministeriön cleantechin strateginen ohjelma yhdessä Suomen eturivin cleantech-toimijoiden kanssa.

Tapahtuman idea on kiteytetty sloganiksi “Doing. Not just talking. Business”. Puoli vuotta käynnissä olleen verkkoaivoriihen tulokset osoittavat, että suuri osa seuraaviin globaaleihin edistysaskeliin tarvittavista ratkaisuista on jo keksitty. Nyt on kyse enää siitä, että niitä hyödynnetään. Kestävät ratkaisut edellyttävät toki myös riittävän yhdenmukaisia toimintaperiaatteita eri puolilla maailmaa.

Loputtoman suunnittelun tulee loppua, on aika tehdä valintoja ja yhteistyötä. Verkostoitumisen tukemiseksi konferenssin kaikille osapuolille tarjotaan business-treffejä paikan päällä mahdollistava verkkopalvelu.

Cleantech Summit 2015

Konferenssipäivät käynnistyvät tiistaina 8.9. kutsuvieraiden strategiapäivänä Kalastajatorpalla. Päivän pääesiintyjiä ovat professori Anil K. Gupta Marylandin yliopistosta, K.A.CARE:n pääjohtaja Hashim Yamani Saudi-Arabiasta ja YK:n ympäristöohjelman johtaja Achim Steiner. Iltapäivän ministeriosuudessa esiintyy mm. Iranin varapresidentti Masoumeh Ebtekar, joka valottaa Iranin linjausta ilmastohaasteeseen. Paneelikeskusteluihin osallistuvat ja ministeripuheita pitävät myös ministerit Arabiemiraateista, Iranista, Keniasta ja Liettuasta.

Konferenssipäivät keskiviikkona 9.9. ja torstaina 10.9. Finlandia-talolla on tarkoitettu cleantech-alan eri osapuolille yritysjohtajista sijoittajiin ja tutkijoihin. Konferenssiin osallistuukin toimijoita yli 20 eri maasta. Mediaa matkaa paikalle eri puolilta maailmaa. Suurta mielenkiintoa ovat herättäneet torstaina tehtävät vierailukierrokset puhtaan teknologian yrityksiin pääkaupunkiseudulla, Lahdessa ja Lappeenrannassa.

On puhtaan teknologian ja konkreettisten tekojen aika.

Seuraa tapahtuman virallisia verkkosivuja osoitteessa www.globalcleantechsummit.fi ja sosiaalisessa mediassa hashtagia #GCTSummit2015!


Piditkö tästä artikkelista? Saattaisit pitää myös näistä:

Leikataanko enemmän vai johdetaanko paremmin – 5 sääntöä digiajan johtajalle – “Valtionhallinnon ja palvelujen tehostaminen vaatii vanhojen johtamisen sääntöjen kunnioittamista. Sipilän viitoittamat rakenneuudistuksetkin onnistuvat paremmin, kun muistaa digiajan johtamisen säännöt.”

Twitter uudistui – ota kikat haltuun! – “Twitter päivittyi hetki sitten parilla uudella ominaisuudella niin selaimessa kuin mobiilisovelluksessakin. Tässä pikaopas Twitter-uutuuksiin.”

Millainen tilaisuus kiinnostaa mediaa? – 5 vinkkiä tapahtumajärjestäjälle – “Median vähentyneet resurssit ja kiire näkyvät viestintätoimistojen suuntaan erityisesti silloin, kun toimittajia kutsutaan tapahtumiin ja seminaareihin. Hyvin harvoin toimittajilla on nimittäin aikaa tulla paikalle, jos tilaisuutta ei ole erityisesti suunnattu medialle.”


Kuva: Gene Kogan (Creative Commons)

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje