Äiti reissutöissä Harjutorin saunassa – ja muita Google-hakujen kummallisuuksia

08.05.2015

Kimmo Kuokka

Tutkimattomat ovat googlaajan tiet. Google ohjaa verkkovieraita Kaiku Helsingin sivuille useimmiten yrityksemme nimen eri kirjoitusasuilla, työntekijöiden nimillä sekä liiketoimintaamme liittyvillä hakutermeillä. Samanaikaisesti sivuillemme päädytään myös täysin absurdeilla hakusanoilla, ja osa googlailijoista ilmeisesti klikkailee tuloslistaa täysin umpimähkään.

Jos ja kun tiedonnälkäiset näillä hupsuilla hakusanoilla sivuillemme päätyvät, niin pitäähän heille olla tarjolla myös hakutermejä vastaavaa sisältöä. Niinpä päätin ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa asiakaspalvelun nimissä hakutermeille vähän lisäsisältöä. Toki jotain kyseisiin hakusanoihin liittyvää sisältöä sivuillamme on ollut jo entuudestaan, muutenhan niillä ei sivuillemme olisi kukaan löytänytkään.

Kirjoituksen ideasta kiitos kuuluu Pari Kaljaa -blogille. Pöllin heidän nokkelan blogiaiheen häpeilemättä käytännössä sellaisenaan.

latvian nykykirjallisuus

”Uuden itsenäistymisen jälkeen myös Latviaan on ilmestynyt nuorten vihaisten naiskirjailijoiden joukko, jota edustavat Gundega Repše ja Andra Neiburga”, kertoo Wikipedia. En muuten ole ainakaan tietoisesti lukenut yhtäkään latvialaisen kirjailijan kirjoittamaa kirjaa.

suomalaisten kielitaito

Kielitaito huononee tai vähintäänkin muuttuu (kehittyy?) sosiaalisen median myötä. Jo aikapäiviä sitten Mikael Agricola totesi näin: ”Oppe nyt wanha / ia noori / joilla ombi Sydhen toori. Jumalan keskyt ia mielen / iotca taidhat Somen kielen.” (Lähde.)

Toisin sanoen jo hra Agricola ennusti sosiaalisen median yleistymisen ja sen ymmärtämisen merkityksen kutsuessaan kieltämme Somen kieleksi.

tietokone aiheuttaa päänsärjyä

Se on aina mahdollista, mikäli särjy tarkoittaa samaa kuin särky.

paikannin autoon

Lienee ihan hyödyllinen kapistus, jos auto on hukassa esim. isolla parkkipaikalla. Vieläkö nykyautoja ylipäätään pöllitään merkittävissä määrin? Itse en ole pöllinyt.

äiti reissutöissä

Voi, sepä ikävää. Toivottavasti äitisi tulee pian kotiin. Hätätilanteessa voit kenties turvautua isovanhempiisi tai sisaruksiisi.

asuminen lahdessa

Mahdollisuus. Onhan siellä sentään komeita hyppyrimäkiä, Jari Puikkonen ja kuninkaan patsas. Pelicansin tai FC Lahden tulevaisuutta en arvioisi kovin mitalinhohtoisiksi.

asunto kannattaa ostaa

Ehkä, riippuu vähän hinnoista ja omasta elämäntilanteestasi.

elo ilman facebookkia

Suositeltava vaihtoehto, jos kyseisen palvelun yksityisyydensuoja ahdistaa, tai sen käyttö aiheuttaa muuten ahdistusta. Tutkimusten mukaan Facebookin käyttö on kytköksissä mm. astmakohtauksiin ja stressioireisiin.

finnairin lento agadiriin

Lähtee terminaalista T2. Olehan ajoissa paikalla.

harjutorin sauna

Oikea nimi on Kotiharjun sauna. Osoite on Harjutorinkatu 1, Helsinki. Kaiku Helsingin kokemuksen mukaan siellä irtoaa leppoisat löylyt.

hälytyskeskus kosteusilmaisimella

Miksipä ei myös hälytyskeskuksessa voisi olla kosteusilmaisinta? Emme voi kuitenkaan tässä sen tarkemmin auttaa.

kaksion remontti

Asunnon remontti lienee ihan mukava operaatio, mikäli löytyy a) fyrkkaa b) hermoja. Rehellisyyden nimissä lienee pakko myöntää, että allekirjoittaneelta puuttuvat mm. hermot ja fyrkat.

lampan talo

Näyttäisi löytyvän Helsingin keskustasta, Pohjois-Esplanadilta. Oppia ikä kaikki!

miten hankkia siotusasunto

Jos siottaminen kiinnostaa, niin eiköhän siihen sopiva luukku osteta ihan rahalla. Enää pitäisi selvittää, mitä se siotus on. Jos opetan kaverini sikailemaan, niin siotanko häntä? Tarvitsenko tätä varten siotusasunnon?

miten käyttää ajektiivia

Suosittelisin käyttämään vähän samaan malliin kuin sujektiivia, mutta kuitenkin eri tavalla. Ajektiivi on laausana.

snapchat kieli

Snapchat on tuollainen palvelu, mutta pitääkö sitä varten opetella ihan oma kielikin? QuvHa’ wab Dogh!

takaaladattavat monot

Jos monoista loppuu virta, on niiden virtapistoke takaosassa. (Ai ei vai? Mistä siis olikaan kyse?)

turkin taloustilanne

Se näyttäisi olevan kasvussa, mutta samanaikaisesti hämärän rajamailla, kansainvälisemmin ilmaistuna Twilight Zonella.


Kuva: söpöjä koiranpentuja Kirkkonummella Mustikkakuonon kennelissä. Ei liity aiheeseen mitenkään. (c) Kirjoittaja & kuvan koirulit.

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje