2016 kuumat perunat – Osa 11: Video, video, video

27.01.2016

Petteri Puustinen

Mikä puhuttaa viestinnän ja markkinoinnin maailmassa vuonna 2016? Kaiun kansainvälinen kumppaniketju Hotwire PR päätti käyttää 22 eri maassa viestivien yli 400 viestintä-, markkinointi-, myynti-, teknologia- ja yhteiskuntaosaajan joukkovoimaa selvittääkseen vuoden kuumat perunat. Hotwire 2016 Communications Trends -katsaus esittelee 12 ilmiötä ja kehityskulkua, jotka jokaisen viestijän olisi fiksua päästää takaraivoonsa kolkuttelemaan tänä vuonna.

Esittelemme trendit tiivistelminä yksi kerrallaan, mutta jos haluat harpata jonon kärkeen ja ladata koko Hotwire 2016 Communications Trends -raportin jo nyt, klikkaa rohkeasti tästä!

11. Video, video, video

Video on nykyisin niin määräävä osa kaikkea markkinointiviestintää, että on helppoa unohtaa, että esimerkiksi YouTube aloitti toimintansa vasta vuonna 2005 ja Netflix toi streamauksen DVD-vuokrauksen rinnalle vasta vuonna 2007.

Markkinointiviestinnän tekijät kipuilevat edelleen sen kanssa, miten saada online-videoita katsovan yleisön huomio. YouTubessa on toki mahdollista ostaa mainosaikaa videoklipin alusta, mutta suurin osa katsojista ohittaa mainoksen heti, kun se viiden sekunnin jälkeen on mahdollista. Netflixissä ja muissa suoratoistopalveluissa ei puolestaan ole lainkaan mainoksia.

Tuotesijoittelu tai esimerkiksi sarjojen sponsoroiminen on toki mahdollista, mutta yleisö on hyvin kriittistä, joten kaupallinen yhteistyö täytyy toteuttaa tahdikkaasti. Tavoittaakseen videoyleisöt, yritysten kannattaa ottaa viestintäänsä tekemään ammattilaisia, jotka ymmärtävät videoiden maailmaa ja TV- tai YouTube-sarjojen tekijöiden ja yleisöjen elämää ja vaatimuksia. Eräs oivallus on, että tietyn videoilmiön yleisölle ei aina tarvitse viestiä juuri sen videon yhteydessä, vaan heidät voi tavoittaa muiden sisältöjen tai kanavien kautta paljon tehokkaammin ja häiritsemättä.

Lue lisää videon vaikuttavuudesta ja muista vuoden 2016 kuumista perunoista: lataa Hotwire 2016 Communications Trends -raportti tästä!

Muut kuumaperunatiivisteet Hotwire 2016 Communications Trends -raportista:

1: Ote irti omista kanavista
2: Suppilo kiepsahtaa
3: Yleisö kyynistyy mainontaan – mistä kiertotie?
4: Ikä on vain numero, intohimo on ykkönen
5: Mindfulness-viestintää
6: Paikallinen, paikallisempi, hyperlokaali
7: Hyötyviestintää ja palveluasennetta
8: Virtuaalitodellisuus on totta
9: Arvoviestintää
10: PR:n uusi tuleminen – tarinankerronnan kautta
12: Data ja luottamus

Viestintävaltameren kiinnostavimmat vinkit, caset ja ilmiöt:

Tilaa Kaikuluotain-uutiskirje