Aamu vuonna 2025 –Dialoginen webinaarisarja

Mitä jos aloittaisit arkiaamun aikamatkalla? Tähän aikakoneeseen pääset mukaan työpaikan lokoisimmalta sohvalta tai vaikkapa omasta sängystäsi.

Työelämä on murroksessa – mitä tapahtuu viestintä- ja vuorovaikutustaidoille? Mihin kannattaa panostaa nyt, jotta taitojen kehitys ei laahaa jäljessä? Kunnianhimoisimmatkin digiloikat jäävät lyhyiksi, jos ihmiset eivät kykene muuttumaan maailman mukana.

Näihin kysymyksiin vastauksia etsii Kaiun uusi dialoginen webinaarisarja Aamu vuonna 2025. Kutsumme joka jaksoon mukaan sanavalmiita keskustelijoita pohtimaan kanssamme viestinnän avaintaitoja. Keskusteluja rikastuttavat kuulijoiden esittämät kommentit ja kysymykset. Vuonna 2019 sarjassa on kuusi keskustelua – kolme kävimme keväällä, kolme on vielä tulossa syksyllä.

Sinä tuot kahvin, croissantin ja kysymyksiä – me tuomme teeman ja keskustelun! Tuiminkaan takatalven lumi-inferno ei estä tätä tapahtumaa, joka energisoi sinut juuri siellä, missä haluat. Tuntia myöhemmin tartut työpäivään vuonna 2019 uusien ajatusten kera.

Tulossa syksyllä 2019:

Lokakuu 2019: Äänensävyn aamu
Marraskuu 2019: Empatian aamu

Päivämäärät tarkentuvat ja ilmoittautuminen aukeaa pian!

Menneen kevään 2019 keskustelut:

 • Ke 27.3.: Luottamuksen aamu
  Pauliina Perttuli, vuorovaikutusvalmentaja
  Timo Järvensivu, verkostotutkija

Virtuaalinen yhteistyö ja verkostomainen työskentelytapa lisääntyvät tulevaisuuden työelämässä? Mitä tämä tarkoittaa luottamukselle, joka on yhteistyön ehdoton edellytys? Tutkimukset osoittavat, että luottamuksen rakentaminen edellyttää aikaa, tutustumista ja kasvokkaisia kohtaamisia. Kuinka rakentaa luottamusta uusissa olosuhteissa? Mitä itse voit tehdä?

 • To 25.4.: Vastuullisuuden aamu
  Riikka Rantakari, vastuullisuusviestinnän asiantuntija

Vastuullisen yritystoiminnan vaatimukset kasvavat koko ajan. YK:n Kestävän kehityksen tavoitteet ovat suuria, ja ne vaativat muutoksia yrityksissä. Miten arvioida, että organisaatio toimii vastuullisesti? Entä miten toimivia vastuullisuuskäytäntöjä saadaan koko työyhteisön toteutettavaksi? Millaista on toimiva, uskottava ja läpinäkyvä vastuullisuusviestintä?

Vastuullisuusviestinnän asiantuntija Riikka Rantakari kertoi Vastuullisuuden aamussa, millaisessa roolissa vastuullisuus on yhteiskunnassamme vuonna 2025 ja mitä yritysten tulisi tehdä jo nyt. Hän avasi vastuullisuusraportoinnin käytäntöjä ja sitä, millaisiksi vastuullisuuden ja siitä viestimisen vaatimukset kasvavat tulevina vuosina.

Webinaarissa kuultiin myös ISS Palvelujen viestintäjohtajaa Tiia Soinista, joka kertoi, minkälaisia mahdollisuuksia ja haasteita ison, tuhansia työntekijöitä työllistävän ja kiinteästi energiatehokkuuteen liittyvän konsernin vastuullisuusviestinnässä on.

Webinaarin haastattelijana toimi Kaiku Helsingin viestinnän suunnittelija Elina Kirvesniemi.

 • Ti 21.5.: Asiakasviestinnän aamu
  Laura Vuorio-Kuokka, valmentaja
  Osku Mäkelä, Inka Leisma ja Nilla Hietamäki, Verohallinto

Monikanavaisuus ja moniaikaisuus asettavat haasteita organisaatioiden asiakaspalvelulle, eivätkä nämä haasteet ole ainakaan vähenemässä tulevaisuudessa. Asiakaskohtaamispisteet lisääntyvät ja vaatimus saada asiakaspalvelua kellon ympäri hoputtaa organisaatioita kehittämään myös tekoälyn hyödyntämistä asiakasviestinnässä.

Asiakasviestinnän aamussa puhuimme Verohallinnon viestinnän tekijöiden kanssa,mistäpä muusta kuin asiakkaista ja viestinnästä! Pohdimme muun muassa sitä, miten pysyä perillä asiakkaiden odotuksista ja tarpeista. Miten vaalia chatbotin ja ihmisen suhdetta?