Meitä kaikulaisia on jo 27. Yhteen laskettuna meillä on kokemusta viestinnän, markkinoinnin ja median maailmasta jo 413 vuotta. 16 meistä käyttää silmälaseja. Olemme opiskelleet 35 korkeakoulututkintoa, asuneet kukin keskimäärin 3 eri maassa ja poimineet niistä talteen 4 eri kieltä, joilla pulista ja rustata. Pyörimme keskiarvolta 12 eri some-kanavassa, joissa meillä on yhteensä yli 14 000 kaveria ja kontaktia. Yhteensä meillä on 9 koiraa, 2 kissaa, 1 kilpikonna, 30 lasta ja 1 lapsenlapsi. Pituutta meillä on kaiken kaikkiaan 47,20 metriä. Ja tärkeimpänä: laskiaispulla maistuu 19:lle hillolla ja 8:lle mantelimassalla.

Aaja Jonna Markkinointiviestijä, sometekijä
Taustaltaan kansainvälinen, mielenmaisemaltaan utelias ja asenteeltaan aikaansaava – Jonna on rehellinen sekoitus kaikkea. Jonnan kädestä syntyvät graafit ja taitot, kaikenkieliset markkinointitekstit sekä somesisällöt ja -kampanjat vaativaankin makuun. Jonna uskoo vakaasti siihen, että markkinointiviestintä elää jatkuvassa muutostilassa, ja hän kehittää osaamistaan jatkuvasti vastaamaan maailman muuttuvia tarpeita. Toimistolla Jonna on myös äiti, joka huolehtii, että kaapista löytyy ruokaa ja kollegoilla on kahvia kupissa. Duunin ulkopuolella neidin sydän sykkii dancehall-kulttuurille ja tanssin hyville vybzeille.

jonna.aaja@kaikuhelsinki.fi

050 3256 370

Ahonen Katariina Viestintäkonsultti, tiiminvetäjä
Katariinan tarvitset kulmaasi, kun sinun pitää saada projekti vietyä maaliin ja tuloksia syntymään. Hän nauttii kaaoksen selkiyttämisestä, deadlineissa pysymisestä ja on loputtoman utelias oppimaan uutta asioista ja ihmisistä. Siksi hänelle onkin kertynyt viestintäkokemusta laajasta toimialakirjosta sekä repullinen hyviä käytäntöjä sen mukana. Katariina on luotettava tekijä, joka ei osaa tehdä hommiaan puolivillaisesti. Paineensietokykyään Katariina kehittää vapaa-ajallaan talonrakennusprojektissa. Koulutus: VTM + tradenomi.

katariina.ahonen@kaikuhelsinki.fi

050 587 7737

Anttila Inari Asiakkuusjohtaja, tiiminvetäjä
Inari ennakoi, suunnittelee ja pitää huolta, että asiat tapahtuvat – tavoitteita ja tarkoitusta unohtamatta. Hänen johdollaan viestintää toteutetaan suunnitelmallisesti, oikeaan aikaan ja tuloksekkaasti. Inari on kiinnostunut siitä, mitä ympärillä tapahtuu, ja hän hyppää pelkäämättä uusien aiheiden kimppuun. Inarin johtamien tiimien käsittelyssä asiakkaat mm. teknologian, asumisen, matkailun ja liikenteen aloilla ovat löytäneet itsensä kiinnostavuusmuotoilun ytimestä. Viestinnän ja liiketoiminnan opit Inari on hakenut Englannista ja Ranskasta. Vapaa-aikanaan hän on ikiliikkuja, joka suunnittelee seuraavia reissuja ja ratkaisee niin omia kuin kavereidenkin sisustushaasteita.

inari.anttila@kaikuhelsinki.fi

043 824 0090

Cowell Maria-Elena Head of Public Affairs
Mec kutsutaan paikalle, kun hankkeeseen tarvitaan lisää luovia kierroksia! Tämä yhden naisen energialaitos on taitava strategi, monikielinen viestijä ja suvereeni organisaattori. Mec on niin sosiaalinen, että hänen täytyy harjoittaa suhdetoimintaa myös vapaa-ajallaan (mm. Pohjola-Nordenin puheenjohtajana), ja siksi hän tuntee kaikki ja niiden kaverit. Puoliksi luettujen kirjojen pino on mittava, ja väitöskirja on haavetta ja houretta vain. Mecin huumorintaju auttaa venymään yli vaikeampienkin haasteiden: missä sinni loppuu, siellä nauru alkaa.

maria-elena.cowell@kaikuhelsinki.fi

050 379 0507

Kestilä Maija Viestintäkonsultti
Laadukasta kahvia hörppien Maija löytää jutusta kuin jutusta mielenkiintoisen tai tuoreen kulman. Kahvikupin lisäksi tällä mimmillä pysyy lujasti kädessä kynä, puhelin ja organisointikapula. Maija taikoo ilmiöitä Pohjoismaiden suurimmasta kahvitapahtumasta, matkailuun, asumiseen ja teknologiaan hyvillä fiiliksillä. Ilmiöistä syntyy tarinoita, joita Maija kertoo parhaiten paperilla, kansien välissä, läppärin tai tv:n ruudulla tai somekanavissa. Kahviaddiktiotaan Maija hoitaa joogalla, pilateksella, elokuvien katselulla ja teolla sekä erilaisilla urheilulajeilla.

maija.kestila@kaikuhelsinki.fi

040 0266 808

Kirvesniemi Elina Viestinnän suunnittelija
Elina innostuu aiheesta kuin aiheesta – ja rakastaa luovaa duunia. Kirjoittavana toimittajana työskennellyt Elina tuntee laajasti suomalaista mediakenttää maakunnista valtakunnalliseen uutismediaan. Elinalla on erinomainen uutisvainu, ja hän löytää tarinalle aina ytimekkään kärjen. Elinaa motivoi uuden oppiminen ja hyvien ideoiden oivaltaminen. Kulttuuria ja kestävyysjuoksua fiilistelevä Elina viihtyy vapaa-aikanaan parhaiten lenkkipolulla tai rock-keikoilla.

elina.kirvesniemi@kaikuhelsinki.fi

045 6383 207

Kiuru Mari Strateginen konsultti
Mari on intohimoinen viestinnän, markkinoinnin ja mainonnan moniottelija, joka katselee maailmaa sosiaalipsykologin silmin. Sekä koulutus että noin 20 vuoden kokemus alalla ovat kerryttäneet työkalupakkiin lukuisia menetelmiä, joilla ihmisten mielikuviin ja käyttäytymiseen voi vaikuttaa. Melkein mikä tahansa on mahdollista, kunhan tiedetään, mistä lähdetään ja minne halutaan mennä. Tästä syystä Marilla on myös vahvaa tutkimusosaamista. Vapaa-ajalla Mari osallistuu yhdistystoimintaan, purjehtii perinnepurjelaivoilla ja kunnostaa mummonmökkiä metsän keskellä. Harjun laelta näkee horisontin.

mari.kiuru@kaikuhelsinki.fi

040 5047 937

Koivisto Jukka Vanhempi neuvonantaja
Jukan erityisiä vahvuuksia ovat strategiat ja yhteiskunnallinen viestintä. Hänen osaamisensa perustuu vuosikymmenten kokemukseen yrityselämässä, mediassa, politiikassa ja elinkeinoelämän järjestöissä. Jukka on vuosien varrella luonut vahvan kontakti- ja vaikuttajaverkoston. Koulutukseltaan Jukka on Helsingin yliopistosta valmistunut valtiotieteiden tohtori. Kiinnostus tutkimukseen ja tiedemaailmaan on säilynyt edelleen hänen elämäänsä innoittavana voimana. Vapaa-ajallaan Jukka harrastaa metsänhoitoa, kalastusta ja metsästystä, johon kuuluu myös riistanhoito.

jukka.koivisto@kaikuhelsinki.fi

040 5015 305

Kuokka Kimmo Nörtti, partneri
Jo lapsesta lähtien kaikenlaisesta teknologiasta kiinnostunut Kimmo on teknologiaviestinnän asiantuntija ja pitää huolen siitä, että kaikulaisten käytössä on työtehtävien mukaiset laitteet ja järjestelmät. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa tietokantakoodarina, verkkopalvelutuottajana sekä freelance-toimittajana, ja hänen kirjoituksiaan on julkaistu useissa eri lehdissä. Vapaa-ajallaan Kimmo puuhastelee bändinsä parissa tai pelaa joko jalka- tai koripalloa. Lomansa hän viettää mieluiten mökillä pötköttäen.

kimmo.kuokka@kaikuhelsinki.fi

040 574 1532

Könönen Ile Vanhempi viestintäkonsultti ja partneri
Ile on identiteettivaikeuksissa kamppailevan jedi-ritarin tavoin siirtynyt ”Pimeälle puolelle” pitkän toimittajauran jälkeen. Hän on kerännyt kokemusta kameran ja mikrofonin edessä, takana ja joskus sivullakin mm. sanoma- ja aikakauslehtien, radion, STT:n ja MTV:n toimituksissa. Kaiussa Ile suunnittelee maailman parhaiden yritysten viestintää, muotoilee asiakkaiden ilosanomaa myös muita kiinnostavaan muotoon sekä valmentaa ja opastaa niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin yrityksiä. Vapaahetkinä Ile viihdyttää frisbeekoira Kamua, yrittää saada aikaan kelvollisia valokuvia ja käy satunnaisesti ottamassa pataan erilaisilla budosaleilla.

ile.kononen@kaikuhelsinki.fi

050 500 4869

Lång Ossi Viestintäkonsultti
Ossi vahvistaa Kaiku Helsingin yhteiskunnallisen viestinnän tiimiä laaja-alaisilla analyyseillaan. Hän on terävä yritysviestinnän sisältöjen sparraaja ja kekseliäs projektipäällikkö vaikuttaville viestintähankkeille. Koulutukseltaan Ossi on yhteiskuntatieteiden maisteri.

ossi.lang@kaikuhelsinki.fi

050 5712 616

Lehtovirta Ville Valmentaja, partneri
Insinööri viestintäalalla. Ville Lehtovirta on tehnyt viestintää jo kahdella vuosituhannella Suomessa ja ulkomailla. Hän ymmärtää, miten numeroista ja faktoista rakennetaan kiinnostava tarina. Ville on auttanut suomalaisyrityksiä maailmalle, toiminut osana kansainvälisiä viestintäorganisaatioita ja ollut perustamassa Pohjoismaista viestintäketjua. Ville on myös yksi digitaalisen asiakaskokemuksen pioneereista Suomessa ja valmentanut yli 200 organisaatiota somen hyödyntämiseen asiakaskohtaamisissa, myynnissä, markkinoinnissa ja viestinnässä.

ville.lehtovirta@kaikuhelsinki.fi

050 3466 946

Martikainen Reetta Visuaalinen suunnittelija
Visuaalisuuden ammattilainen Reetta muuttaa datan grafiikaksi, pureskelee strategiat kuviksi ja prosessit animaatioiksi. Takanaan Reetalla on 15 vuoden kokemus suunnittelijana niin markkinoinnin kuin viestinnänkin parissa. Reetta sujahtaa vikkelästi minkä tahansa toimialan pariin, ja mitä tylsempi aihe, sitä kiinnostavamman visualisoinnin hän siitä saa ponnistettua. Reetan terävästä kynästä tulee näkyvää jälkeä myös vapaa-ajalla, sekä väreissä että yhden viivan piirroksina.

reetta.martikainen@kaikuhelsinki.fi

040 040 5743

Marttila Jouko Hallituksen puheenjohtaja, valmentaja
Suomesta tuskin löytyy kokeneempaa ja monitaitoisempaa viestinnän ammattilaista. Hän oli BBC:n, Ylen uutisten ja A-studion jälkeen perustamassa Arvopaperi-lehteä sekä myöhemmin käynnistämässä Forbes Suomea. Siinä välissä Jouko toimi pörssi- ja pankkivalvonnan viranomaisena Helsingissä ja Lontoossa sekä vastasi Suomen Pankin viestinnästä. Vuodesta 2009 lähtien Jouko on valmentanut eri organisaatioiden esimiehiä ja asiantuntijoita haastaviin media- ja vuorovaikutustilanteisiin sekä toiminut johdon strategisena neuvonantajana. Jouko väitteli 2016 työn ohessa valtiotieteen tohtoriksi. Hän on mustan vyön judoka, joka harrastaa hiihtoa, triathlonia ja maratonjuoksua. Joukon blogi löytyy osoitteesta taloudentulkki.com

jouko.marttila@kaikuhelsinki.fi

050 5332 565

Pakonen Anni Viestintäkonsultti
Vanhempainvapaalla.

anni.pakonen@kaikuhelsinki.fi

040 8268 254

Perttuli Pauliina Vuorovaikutusvalmentaja
Käytännönläheisestä ja innostavasta työotteestaan tunnettu Pauliina valmentaa ja kehittää vuorovaikutuksesta vaikuttavampaa. Oli kyse sitten asiakaspalvelusta, muutosviestinnästä tai melkeinpä mistä vaan, Pauliina keksii keinot, jotta asiakas voi nousta seuraavalle tasolle vuorovaikutusta kehittämällä. Pauliina taitaa fasilitoinnin ja kysyy oikeat kysymykset. Hän on valmentanut vuodesta 2005 lähtien ja on koulutukseltaan kasvatustieteiden opinnoilla höystetty FM puheviestinnästä. Vapaa-ajallaan Pauliina nauttii ystävien seurasta, perheen kanssa retkeilystä ja päivittäisestä annoksesta hyvää kirjallisuutta.

pauliina.perttuli@kaikuhelsinki.fi

044 323 8523

Piirto Leena Viestintäkonsultti
Anna projekti Leenan käsiin ja voit nukkua yösi rauhassa. Leena on taitava verkostoituja, joka pitää aikataulut kurissa ja langat käsissä. Vastuunkanto useiden toimijoiden viestintäprojekteissa on pala kakkua hänelle. Leenan hyppysissä olivat The Global Cleantech Summit 2015:n viestintä sekä SuomiAreena-keskustelut A. Ahlström Osakeyhtiölle ja Puhtausalalle. Hän toimittaa myös radiojuttuja. Voit törmätä Leenaan somen eri kanavissa, tanssitreeneissä tai Porvoon metsäpoluilla ison koiran talutusremmissä. Tämä luotettava asiakasvastaava arvostaa ymmärrystä erilaisten kohderyhmien odotuksista. Koulutus: KTM, viestintäpäällikön koulutusohjelma.

leena.piirto@kaikuhelsinki.fi

044 0410 111

Piskonen Elina Viestintäkonsultti ja tiiminvetäjä
Opintovapaalla.

elina.piskonen@kaikuhelsinki.fi

040 5955 271

Puustinen Petteri Kiinnostavuusmuotoilija, valmentaja, some-sfinksi
Kylmänrauhallinen Petteri ei mielellään pidä meteliä itsestään, mutta asiakkaista sitäkin enemmän. Kun Petteri lyö sormet näppäimistölle, ruudulle pärskyy huippuunsa asti kiinnostavuusmuotoiltuja tarinoita, artikkeleita, some-päivityksiä, videokäsikirjoituksia ja muuta kirjavaa sisältökimaraa. Petteri myös valmentaa ja inspiroi mm. kiinnostavuusmuotoilun ja sosiaalisen median koulutussessioissa. VTM:ksi poliittisesta historiasta päntännyt Petteri on aiemmin ahkeroinut mm. copywriterina. Työpäivän päätyttyä hänet voi bongata sähkökitaran varresta tai futiskatsomosta.

petteri.puustinen@kaikuhelsinki.fi

040 689 9191

Puutonen Sanna Viestintäkonsultti
Jos viestintä olisi kymmenottelu, Sanna hallitsisi suvereenisti sen kaikkia lajeja. Kielestä ja sen käytöstä loputtoman kiinnostunut konsultti tunnetaan toimistolla rautaisena projektijohtajana, täyden palvelun sisällöntuottajana ja ehtymättömänä yhden naisen ideahautomona. Ennen Kaiku-aikaansa eteläpohjalainen tehopakkaus on työskennellyt toimittajana, graafisena suunnittelijana ja kustannustoimittajana sekä tehnyt markkinointiviestintää niin kansainvälisille yrityksille kuin startupeillekin. Vapaa-ajallaan Sanna tanssii, lukee, kirjoittaa, juoksee ja joogaa.

sanna.puutonen@kaikuhelsinki.fi

040 048 9224

Rautiainen Tuulikki Valmentaja, johdon konsultti
Tuulikki on kysytty valmentaja ja kouluttaja niin kotimaisissa kuin globaaleissakin yrityksissä ja yhteisöissä. Hänen osaamisensa ja intohimonsa ovat ihmisissä ja yhteistyössä, niin kasvoittain kuin virtuaalisestikin. Verkostomainen työskentely, avoin ja luottamuksellinen viestintäkulttuuri sekä loistavat vuorovaikutustaidot: niistä ovat tulevaisuuden menestyjäorganisaatiot tehty. Työssään Tuulikki hyödyntää loputonta uteliaisuuttaan ja henkilöstöhallinnon kokemustaan. Omia yhteistyötaitojaan ja ongelmanratkaisukykyään hän treenaa muun muassa kilpapurjehduksessa.

tuulikki.rautiainen@kaikuhelsinki.fi

050 447 7866

Relander Jukka Neuvonantaja
Jukka on vaikuttajaviestinnän ja strategisen mediaviestinnän luova ja tuloksellinen tekijä. Jukka on somessa kotonaan ja juontaa mitä vain 150 tv-keskustelun ja viidensadan radioon tehdyn suoran lähetyksen kokemuksella. Ympärivuorokautisena kokovartaloverkostoitujana Jukka tuntee huomattavan osan kantakaupungin puhelinpylväistäkin etunimeltä, tai ainakin ne moikkaavat kun neuvonantaja kulkee ohi. Vapaa-ajalla verkot ovat enimmäkseen Saimaassa, mutta yhtälailla Porissa, Savonlinnassa – tai Brysselissä, jossa Jukka lobbaa harrastuksekseen Meppejä Euroopan kirjastoseurojen liiton puheenjohtajana.

jukka.relander@kaikuhelsinki.fi

050 321 5632

Rinta-Kauhajärvi Taina Viestinnän suunnittelija
Helposti innostuvan Tainan osaamisalaa ovat markkinointiviestintä, mediasuhteet, viestinnän suunnittelu ja some. Monipuolista kokemusta on ehtinyt karttua myös tapahtumien järjestämisestä ja niiden viestinnästä. Taina on tottunut paiskimaan hommia laajojen ja monimutkaistenkin kokonaisuuksien kanssa. Tainan sielu lepää, kun tekstien pilkut, pisteet ja välimerkit ovat kohdillaan ja asiat on selkeästi organisoitu. Vapaa-ajallaan Taina on fiilistelijä ja elämyksien etsijä. Niitä hän metsästää jääkiekkokatsomosta, lenkkipolulta tai hyvältä festarikeikalta.

taina.rinta-kauhajarvi@kaikuhelsinki.fi

040 515 2963

Saarnivaara Pete Toimitusjohtaja
Parin vuosikymmenen ajan viestintäalalla toiminut Pete on lehmänhermoinen viestinnän neuvonantaja ja organisaattori, joka pääsee toden teolla vauhtiin kriisitilanteissa. Peten vahvuuksia ovat strateginen ajattelu, kriisiviestintä, johdon sparraus ja valmennus sekä yhteiskunnallinen viestintä. Vapaa-ajallaan Pete on epänormaalin kiinnostunut politiikasta ja yhteiskunnallisista kysymyksistä – aina silloin, kun ei ole kaunokirjallisuuden tai perheen parissa (ja usein silloinkin) tai mailan varressa squash- tai sulkapallokentällä.

pete.saarnivaara@kaikuhelsinki.fi

050 568 8635

Sandrini Sari Viestintäkonsultti
Sari haaveili nuorena kirjailijan urasta mutta päätyi kirjoittamaan juttuja ja tiedotteita asiakkaille. Sittemmin sisällöt ovat laajentuneet uusiin kanaviin ja tekstin tueksi on tullut kuva ja ääni. Sari on kärsivällinen projektipäällikkö/tuottaja, jolla on kokemusta muun muassa terveys- ja hyvinvointi sekä teknologia-alalta. Vapaa-aikaansa Sari viettää perheen ja ystävien kanssa, mielellään matkustellen Alpeilla tai Välimerellä. Vastapainona perhe-elämään Sari käy mahdollisuuksien mukaan tuulettamassa aivojaan raskaan musiikin keikoilla.

sari.sandrini@kaikuhelsinki.fi

045 1308 390

Syrman Salla Viestintäkonsultti, partneri
Uuden oppimista rakastavan Sallan taitopaletti on ainutlaatuisen laaja: mediasuhteet, markkinointiviestintä, luova ideointi, some ja valmentaminen. Hänen kynänsä on timanttisen terävä, ja hänellä on kuudes aisti kiinnostavien tarinoiden vainuamiseen asiakkailta. Hän innostuu ja innostaa – oli toimialana sitten B2B tai B2C. Salla on valmentanut vuodesta 2006 lähtien viestintää yksityisellä ja julkisella sektorilla, asiakaspalvelijoista ja asiantuntijoista ylimpään johtoon. Vapaa-aikana sydän sykkii kanssaihmisille karnevaalisamban tahtiin. Koulutus: FM + markkinointiviestinnän johtamisen erikoisammattitutkinto (suoritteilla).

salla.syrman@kaikuhelsinki.fi

050 3261 236

Toivonen Juho Viestintäkonsultti, tiiminvetäjä
Juho auttaa palveluita keskustelemaan, tiimejä oppimaan ja sisältöjä loistamaan. Tällä herrasmiehellä on kymmenen vuoden kokemus viestinnästä. Hänen kanssa työn tekemisestä tekee kivaa onnistumiset ja positiivinen hyvä fiilis. Hän on ollut mukana perustamassa kahta televisiokanavaa ja useita yritysten omia medioita verkkoon ja someen. Oman työn ohella Juho pelaa korista ja fudista, remontoi yksiöstä kolmiota, purjehtii tiistaikisoja, kasvattaa kahta bokseri-koiraa ja yhtä ihmistä sekä hakee perspektiiviä vuorilta ja Lapin jäiltä. Juho soittaa kitaralla mieluiten Bachin Airia. Juho on (KTM, Johtaminen ja organisaatiot) sekä #vauhdissa #innoissaan.

juho.toivonen@kaikuhelsinki.fi

040 0753 033

Valta-Makkonen Kirsi Vanhempi viestintäkonsultti
Monissa liemissä uinut Kirsi ei pelkää tämän päivän viestinnän haasteita. Pitkän uran aikana kokemusta on kertynyt niin yritysmaailmasta kuin järjestöelämästäkin. Järjestelmällinen ja periksi antamaton ote näkyy asiakkaiden työn tuloksissa. Kirsin suhdeverkosto on sukunimen mukaisesti valtava. Koulutukseltaan Kirsi on VTM (viestintä) ja lisäksi takataskussa on pedagoginen opettajan pätevyys. Aktiivinen Kirsi harrastaa vapaa-ajalla liikuntaa, tapaa ystäviä ja lataa akkuja perheen mökillä Hämeessä.

kirsi.valta-makkonen@kaikuhelsinki.fi

050 589 7381

Vuorio-Kuokka Laura Valmentaja, johdon somekonsultti
Laura on monipuolinen viestinnän ammattilainen ja kysytty valmentaja. Virkamiestaustainen viestijä innostuu kapulakielisyyden keventämisestä ja viranomaisviestinnän ketteröittämisestä. Laura tuntee sosiaalisen median kanavat sekä uudet sometrendit kuin omat taskunsa ja hänellä onkin aina viimeisin tieto kuinka näitä voidaan tuloksellisesti hyödyntää organisaatioiden viestinnässä ja asiakaspalvelussa. Lauran kanssa asiakkaat oivaltavat some-strategian kriittisimmät tekijät ja innostuvat hyödyntämään somea tavoitteellisesti työssään. Vapaa-aikanaan Laura viestii Viesti Ry:n hallituksessa ja kehittyy entistä paremmaksi viestijäksi kuusihenkisen perheen äitinä.

laura.vuorio-kuokka@kaikuhelsinki.fi

040 705 3758

Vänskä Markku Asiakasjohtaja, partneri
Kansainvälisyys, laaja viestinnän osaaminen sekä strateginen johtaminen ovat Markun erityisiä vahvuuksia. Kiitosta ovat myös saaneet luovat ideat, Markulla ei ole tapana jäädä tuleen makaamaan vaan asiaan kuin asiaan löydetään yleensä ratkaisu. Opinnot akselilla Berliini-Boston-Helsinki loivat pohjaa ja 25 vuotta alan töitä ovat jalostaneet taitoja tunnistaa kiinnostavia näkökulmia. Työn ulkopuolella maailmanmeno ja erityisesti historia kiinnostaa laajasti. Nyt kun aikuistuvien lasten harrastustoiminta ei enää haittaa vapaa-ajan viettoa niin Markku pitää huolta kunnostaan urheilemalla monipuolisesti.

markku.vanska@kaikuhelsinki.fi

050 553 5082