Toimimme osana yhteispohjoismaista Northern Link PR -toimistoketjua.

Laajemmin kansainvälistä viestinnän tukea tarjoavat Grayling PR ja Hotwire PR.

Kaiku Helsinki TwitterissäKaiku Helsinki FacebookissaKaiku Helsinki LinkedInissä

Numeroista tarina

Valmennus, joka auttaa yritysjohtoa ja asiantuntijoita saamaan viestinsä perille. Tee numeroista tarina, vakuuta yleisösi!
 

Vain 195 €! (Sis. alv.)
 

Osta nyt!


Kysyttävää? Ota yhteyttä: jouko.marttila@kaikuhelsinki.fi

 

Kiinalainen odottaa palvelua kiinaksi – matkailijoiden määrä kasvussa

Hilton Helsinki Strand huomioi kiinalaisturistien kasvavan määrän tulkkipalvelulla

Kiinalaisten turistien määrä kasvaa Suomessa ja muualla Pohjoismaissa. Viime vuonna Kiina oli Suomelle viidenneksi tärkein lähtömaa ja maassamme yöpyi yli 270 000 kiinalaista*. Tänä vuonna kiinalaisturistien määrän odotetaan kasvavan voimakkaasti, ja jo tammikuussa kasvua oli 151 prosenttia**. Myös matka- ja majoituspalveluiden tarjoajat ovat havahtuneet kehittämään palveluitaan uuden asiakasryhmän ehdoilla. Hotelli Hilton Helsinki Strand tarjoaa asiakkailleen muun muassa kiinankielistä tulkkipalvelua.

Eurooppa on kiinnostava kohde Kiinan kasvavalle keskiluokalle, jolla on yhä enemmän aikaa ja rahaa matkustaa. Lähivuosina kiinalaisten matkailijoiden määrä todennäköisesti kasvaa. Pohjoismaat edustavat kiinalaisille matkanjärjestäjille uutta tuoretta kohdetta. Niin ryhmille kuin omatoimimatkailijoille onkin nyt entistä enemmän Suomi-tarjontaa.

Kun kiinalaisturisteja houkutellaan Suomeen, on tärkeää muistaa huomioida heidän kielensä ja kulttuurinsa. Tähän ovat heränneet myös matka- ja majoituspalveluita tarjoavat yritykset.

”Suomessa panostetaan yhä enemmän myös kiinankieliseen palveluun. Suomalaiset matkailuyritykset ovat käynnistäneet koulutusohjelmia palvellakseen kiinalaisia matkailijoita aiempaa paremmin”, sanoo Visit Finlandin tutkimuspäällikkö Katarina Wakonen.

Hotellihuoneesta täytyy löytyä tohvelit ja tarvikkeet teen keittämiseen

Myös Helsingin Hakaniemessä sijaitseva hotelli Hilton Helsinki Strand on huomioinut kiinalaisten asiakkaiden kasvavan määrän.

”Kahden viimeisen vuoden aikana kiinalaisten asiakkaidemme määrä on ollut kasvussa. Haluamme aina palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme ottaneet myös Suomessa käyttöömme Hilton Huanying -ohjelman, joka tarjoaa muun muassa tulkkipalvelua kiinaksi”, kertoo Hilton Helsinki Strandin operatiivinen johtaja Jani Jernström.

Huanying-nimi tarkoittaa kiinaksi ”tervetuloa”. Käytännössä toivotus kertoo, että kiinalaisten kulttuuri ja tottumukset on huomioitu hotellivierailun kaikissa vaiheissa. Ohjelma toimii 13 eri maassa ja yli 50 Hilton-hotellissa. Koko Hilton Helsinki Strandin henkilökunta on käynyt Hilton Huanying -koulutuksen, jossa perehdytään kiinalaiseen kulttuuriin ja tapoihin.

”Jokaisesta huoneesta täytyy löytyä vedenkeitin sekä teen tekemiseen tarvittavat ainekset. Kiinalaiset vieraat arvostavat myös mandariinikiinaksi puhuttua tv-kanavaa sekä hotellitossuja. Lisäksi aamupalalla on tarjolla kiinalaisten suosimia ruokalajeja, kuten nuudeleita, paistettua riisiä ja dim sumeja”, lisää Jernström.

Kulttuuriset eroavaisuudet saattavat välillä ilmetä yllättävilläkin tavoilla. Esimerkiksi numeron neljä uskotaan kiinalaisessa kulttuurissa tuovan epäonnea, minkä vuoksi kiinalaisia vieraita ei koskaan majoiteta neljänteen kerrokseen tai huoneisiin, joiden ovessa on numero neljä.

Toissa vuonna uudistunut Hilton Helsinki Strand sijaitsee Helsingin Hakaniemessä. Matkailijat ovat äänestäneet hotellin Tripadvisorin Travellers’ Choise awards -kilpailussa Suomen 6. parhaaksi hotelliksi ja koko Euroopan 9. parhaaksi Hilton-hotelliksi.

*Lähde Visit Finland
**Lähde Tilastokeskus

Lehdistökuvia: https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/kuvat/Hilton+Helsinki+Hotels/

Lisätietoja:

Hilton Helsinki Strand
Director of Operations Jani Jernström
puh. 050-402 7287
jani.jernström@hilton.com

Hilton Helsinki Hotels
Marketing and Communication Manager Johanna Uimonen
puh. 040-713 4120
Johanna.uimonen@hilton.com

Visit Finland
Katarina Wakonen
Manager, Research
puh. 029 46 95681
katarina.wakonen@visitfinland.com

http://hilton.com.cn/huanying/

Hilton Helsinki Strand
Hilton Helsinki Strand sijaitsee kulttuurihistoriallisesti merkittävässä Siltasaaressa. Hotellin 190 tilavasta huoneesta 114 huonetta tarjoaa meri- tai kanaalinäkymät. Strand-hotellin rakensi merenkulun ja energiamarkkinoiden voimaratkaisujen toimittaja Wärtsilä, ja se avasi ovensa marraskuussa 1988.