Toimimme osana yhteispohjoismaista Northern Link PR -toimistoketjua.

Laajemmin kansainvälistä viestinnän tukea tarjoavat Grayling PR ja Hotwire PR.

Kaiku Helsinki TwitterissäKaiku Helsinki FacebookissaKaiku Helsinki LinkedInissä

Numeroista tarina

Valmennus, joka auttaa yritysjohtoa ja asiantuntijoita saamaan viestinsä perille. Tee numeroista tarina, vakuuta yleisösi!
 

Vain 195 €! (Sis. alv.)
 

Osta nyt!


Kysyttävää? Ota yhteyttä: jouko.marttila@kaikuhelsinki.fi

 

Festareilla yöksi hotelliin? Varaa huone ajoissa ja ajoita saapumisesi oikein

Suomen festarikesä pyörähtää käyntiin kesäkuussa. Perinteisen telttailun ohella yhä useampi festarikävijä suosii hotellimajoitusta, ja vilkkaat viikonloput täyttävät tapahtumakaupunkien hotellit jopa puoli vuotta etukäteen. Fiksu vierailija selviää kesän kiireisimmistä vaihtopäivistä venyttämällä sisäänkirjautumista iltapäivälle ja selvittämällä liikkumiseen liittyvät aikataulut ajoissa.

Yhä useampi festarivieras haluaa majoittua teltan sijaan hotellissa. Syitä on monia: hotelliin on helppo tulla, lämpimään suihkuun pääsee ilman jonottamista ja päivän voi aloittaa valmiiksi katetussa aamiaispöydässä. Suomen kesäkään ei pääse yllättämään, kun yösijan yläpuolella on telttakankaan sijaan katto.

Jos mielii saada festarimajoituksen hotellista, kannattaa olla ajoissa asialla. Festarikesän hotelliyöt varataan yleensä loppuun noin puoli vuotta etukäteen.

”Mitä aikaisemmin majoituksen varaa, sitä edullisemmin sen saa. Isojen festivaalien kohdalla varaus kannattaa tehdä viimeistään silloin, kun tapahtuman ensimmäiset esiintyjät julkaistaan. Osa vieraistamme tekee varauksensa jo vuotta aikaisemmin, kun edellinen festivaali päättyy”, sanoo Turun ja Porin Scandic-hotellien johtaja Mikko Henriksson.

Hotellimajoitusta suosivat Henrikssonin mukaan erityisesti nuoret aikuiset, pariskunnat ja varttuneemmat kävijät. Festarivieraiden tuloon varaudutaan muun muassa lisäämällä henkilökunnan määrää.

”Pidennämme myös tarvittaessa ravintoloiden ja aamupalatarjoilun aukioloaikoja. Tänä vuonna pystytämme hotellien auloihin pop up -baarit, joista voi ostaa virvokkeita nautittavaksi paikan päällä tai esimerkiksi vesipullon ennen festarialueelle siirtymistä”, Henriksson kertoo.

Festarikävijä – muista nämä, jos majoitut hotellissa

1. Lykkää saapumista – Festarien aloituspäivät ovat hotelleissa koko kesän vilkkaimpia vaihtopäiviä. Kovin kuhina käy yleensä puolen päivän jälkeen. Jos pystyt joustamaan omista aikatauluistasi ja haluat välttää jonottamista, kannattaa huone tulla lunastamaan vasta hieman myöhemmin iltapäivällä.

2. Tarkista kulkuyhteydet festarialueelle – Festivaalien ydinalueet sijaitsevat tyypillisesti hieman kauempana kaupunkien keskustoista. Vältät kiireen ja ruuhkaisimmat vuorot, kun tarkistat jo etukäteen julkisen liikenteen aikataulut ja paikallisen taksin puhelinnumeron. Kesällä voit myös vuokrata esimerkiksi pyörän päästäksesi alueelle.

3. Unohditko eväät? – Kuumina kesäpäivinä festarikunto säilyy, kun muistaa nauttia riittävästi vettä ja syödä riittävän usein. Festivaalialueelle kannattaakin varata evästä ja täytettävä vesipullo. Kiireessäkään ei tarvitse jättää syömistä väliin, sillä hotellin tiskiltä voi ostaa evästä ja juotavaa sisältävän piknik-korin vietäväksi mukaan alueelle. Festarikävijän selviytymispakkaus on tarjolla Turun ja Porin Scandic-hotelleissa.

4. Varaa lähtöaamuksi lisäaikaa – Hotellihuone pitää yleensä luovuttaa viimeistään puoleen päivään mennessä. Jos tiedät tarvitsevasi lähtöpäivänä pidemmät yöunet, varaa itsellesi myöhäinen uloskirjautuminen jo kirjautuessasi hotelliin.

5. Vältä turhaa jonottamista – Vilkkaina kesäviikonloppuina hotellien vastaanotot ruuhkautuvat herkästi. Scandic-hotelleissa voit kirjautua ulos myös netissä silloin kun haluat, ja välttää turhaa jonottamista aulassa. Voit maksaa laskusi esimerkiksi jo lähtöä edeltävänä iltana. Kuitin saat sähköpostiisi.

Lataa kuva täältä: https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/kuvat/Scandic/Festareilla%20y%C3%B6ksi%20hotelliin/

Lisätietoja:
Mikko Henriksson
Hotellinjohtaja, Scandic Julia, Scandic Plaza, Scandic Pori
puh. 050 528 7393
mikko.henriksson@scandichotels.com

Sanna Puutonen
Viestintätoimisto Kaiku Helsinki
puh. 0400 489 224
sanna.puutonen@kaikuhelsinki.fi

Scandic is the largest hotel company in the Nordic region with 14,400 team members and a network of close to 230 hotels with about 44,000 hotel rooms in operation and under development. Scandic Friends is the biggest loyalty program in the Nordic hotel sector with 1.8 million members. Corporate responsibility has always been a part of Scandic’s DNA and Scandic has been named Best Hotel Brand in the Nordic countries (BDRC). Since December 2, 2015, Scandic has been listed on Nasdaq Stockholm. www.scandichotelsgroup.com