Toimimme osana yhteispohjoismaista Northern Link PR -toimistoketjua.

Laajemmin kansainvälistä viestinnän tukea tarjoavat Grayling PR ja Hotwire PR.

Kaiku Helsinki TwitterissäKaiku Helsinki FacebookissaKaiku Helsinki LinkedInissä

Numeroista tarina

Valmennus, joka auttaa yritysjohtoa ja asiantuntijoita saamaan viestinsä perille. Tee numeroista tarina, vakuuta yleisösi!
 

Vain 195 €! (Sis. alv.)
 

Osta nyt!


Kysyttävää? Ota yhteyttä: jouko.marttila@kaikuhelsinki.fi

 

Asunnonostaja: pidä silmällä näitä alueita

Pääkaupunkiseudun asuntokauppa on kuluneen vuoden aikana piristynyt. Metropolialueen kasvu vaikuttaa myös asuntokauppaan: varmimmin arvonsa säilyttävät tulevaisuudessa asunnot, jotka sijaitsevat hyvien joukkoliikenneyhteyksien päässä. Asunnon ostoa harkitsevan kannattaa kääntää katseensa etenkin raideliikenteen varrella sijaitseviin kohteisiin.

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne siirtyy tulevaisuudessa entistä vahvemmin raiteiden varaan. Länsimetron rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Espoon Keilaniemen ja Helsingin Itäkeskuksen yhdistävän pikaraitiotien rakennustöiden on määrä alkaa vuonna 2019.

Tulevaisuudessa yhä useampi kaupunkilainen käyttää liikkumiseen auton sijaan joukkoliikennettä. Jo nyt yli puolet Helsingin asuntokunnista on autottomia. Vuonna 2012 enää 33 prosenttia Helsingissä ja Espoossa asuvista 18-vuotiaista nuorista ajoi ajokortin, kun vuonna 2003 vastaava luku oli vielä 52 prosenttia.

Kaupungin kasvu ja joukkoliikenteen kehitys näkyvät myös asuntokaupassa.

”Ratojen varteen nousevat asunnot säilyttävät arvonsa tulevaisuudessa pientaloalueita paremmin, minkä vuoksi ne ovat houkutteleva kohde sekä asunnonostajien että sijoittajien kannalta”, sanoo kiinteistövälitysyhtiö Kahdeksannen päivän toimitusjohtaja Jussi Karppinen.

Fiksu asuntosijoitus löytyy aseman läheltä

Rakennusliikkeet investoivat nyt etenkin raiteilla kulkevan julkisen liikenteen solmukohtiin. Valtaosa pääkaupunkiseudun uusista asunnoista nousee nykyisten tai tulevien raideliikenneasemien läheisyyteen.

”Tulevan Länsimetron asemien ympäristöön on syntynyt laadukkaita ja arvokkaita kerrostaloasuntoja esimerkiksi Matinkylään ja Niittykumpuun”, sanoo Karppinen.

Näille asunnoille on myös kysyntää. Kahdeksannen päivän toteuttaman markkinatutkimuksen mukaan uudisasuntojen myynti on selvässä kasvussa. Viimeisen vuoden aikana kauppamäärät ovat jopa ohittaneet viiden vuoden takaisen tason. Tänä vuonna tammi-huhtikuussa välittäjien tekemien uusien asuntojen kauppojen määrä on noussut 2016 vuoteen verrattuna jopa 80 prosenttia.

”Asunnonostajana tutkisin nyt tarkkaan esimerkiksi tulevan Raide-Jokerin pysäkkien ympäristöön nousevia asuntoja. Myös edullisempien vanhojen asuntojen arvo tulee uusien yhteyksien myötä todennäköisesti nousemaan”, Karppinen vinkkaa.

Asunnonostaja: näin varmistat, että sijoituksesi arvo säilyy

1. Mieti, mitä asunnonostajat arvostavat kymmenen vuoden kuluttua. Jos olet hankkimassa asuntoa pitkäaikaiseksi kodiksi, on erityisen tärkeää miettiä, millaisia asioita mahdolliset ostajat haluavat kodiltaan ja asuinalueeltaan tulevaisuudessa. Kymmenessä vuodessa ihmisten arvot ja käytös saattavat muuttua paljon.

2. Pysyvien joukkoliikennelinjojen varrella sijaitsevat kohteet säilyttävät arvonsa. Bussilinja on helppo lakkauttaa, raideyhteyttä ei. Esimerkiksi tulevan Raide-Jokerin asemien läheisyyteen rakentuvat kohteet tulevat todennäköisesti säilyttämään arvonsa kymmenienkin vuosien päästä. Uudistuotanto nostaa myös alueille aiemmin rakennettujen asuntojen arvostusta.

3. Oma unelma-asuntosi ei välttämättä ole muiden unelma. Mitä kalliimpaa ja isompaa asuntoa olet hankkimassa, sitä tärkeämpää on miettiä, millainen ostaja siitä saattaisi tulevaisuudessa kiinnostua. Kaukana keskustasta ja liikenneyhteyksistä sijaitsevat pien- ja omakotitalot saattavat etenkin pääkaupunkiseudulla olla riskisijoituksia.

Tutkimuksesta
Kahdeksas päivä toteuttaa puolivuosittain markkinakatsauksen, jossa tarkastellaan kiinteistönvälittäjien pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) tekemiä käytettyjen asuntojen kauppoja. Tarkasteluaineistona on Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry:n (KVKL ry) hintaseurantapalveluun rekisteröityjä kauppoja. Palvelu kattaa noin 75 prosenttia kaikista tehdyistä kaupoista. Mukana ei ole rakennusyhtiöiden, tai yksityisten tekemiä kauppoja. Katsauksen tarkasteluajanjaksona on käytetty 12 kuukauden ajanjaksoa.

Lisätietoa:
Jussi Karppinen
Toimitusjohtaja, Kahdeksas päivä
puh. 040 533 4477
jussi.karppinen@kahdeksas.fi

Kahdeksas päivä on yksi Suomen suurimmista kiinteistönvälitysalan yrityksistä. Vuonna 2006 perustetussa yrityksessä työskentelee noin 100 kiinteistönvälittäjää. Kahdeksas päivä ei ole pelkkä asuntonäyttöjen tarjoaja, vaan arjen helpottaja. Kahdeksannen päivän palveluvalikoimaan kuuluu kiinteistönvälityksen lisäksi esimerkiksi muutto-, sisustus- ja väliaikaissäilytyspalveluita. Tavoitteena on vapauttaa asiakkaiden käyttöön lisää aikaa ja antaa tunne ylimääräisestä, kahdeksannesta viikonpäivästä. www.kahdeksas.fi